«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

9η ΜΑΗ 2020 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ΤΙΜΗΣΕ την 9η του Μάη του 1945, την 75η επέτειο από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με εκδηλώσεις στην Αιτωλοακαρνανία.
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΓΟΥΡΙΤΣΑ (ΜΥΡΤΙΑ ΘΕΡΜΟΥ)


ΚΑΛΥΒΙΑ 
Με συμβολικές εκδηλώσεις τίμησε η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, την 9η Μάη, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Κατατέθηκαν λίγα λουλούδια, στα Μνημεία που έχουν στηθεί στα σημεία, που δόθηκαν μάχες του ΕΛΑΣ ή εκτελέστηκαν αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, ως αντίποινα, από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, για το δίκαιο αγώνα που διεξήγε ο λαός, με τις αντιστασιακές του οργανώσεις.

    Καταθέσεις έγιναν στα Μνημεία, των 59 εκτελεσμένων στα Καλύβια Αγρινίου, της Εθνικής Αντίστασης στην Πύλη του Μεσολογγίου, στο αντίστοιχο στο  Κεφαλόβρυσο Ναυπάκτου, στο λιμάνι της Αμφιλοχίας για τη μάχη του 1944, στο Αιτωλικό για την ανατίναξη του τρένου των κατακτητών το 1944, όπως επίσης και στο Μνημείο για τη μάχη της Γουρίτσας.

    Μαζί με τα λουλούδια αναρτήθηκαν και πανό στα Μνημεία, όπως και στο κέντρο του Αγρινίου τις προηγούμενες μέρες. Στο Αγρίνιο, από το πρωί του Σαββάτου, με ντουντούκες στις γειτονιές, ακούγονταν συνθήματα προς τιμήν της 9ης Μάη.
   
    Στις κατά τόπους συμβολικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και κατέθεσαν και αντιπροσωπείες από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

    Εντύπωσε προκάλεσε για μία ακόμα φορά, η κατάσταση που βρίσκονται σε σχέση με τη συντήρησή τους, τα περισσότερα Μνημεία, που αποτυπώνουν την αδιαφορία της Διοίκησης των εκάστοτε Δήμων. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει σε μια περίοδο, που έχει μεγάλη σημασία η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, των πραγματικών γεγονότων, ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας.
ΚΑΛΥΒΙΑ 
ΚΑΛΥΒΙΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 
ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας