«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 - Εκδηλώσεις του ΕΚΑ στο Αγρίνιο στο Καινούργιο και στην Αμφιλοχία

Με υποδειγματικό τρόπο τίμησε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ) και τα σωματεία μέλη του, με τη συμβολική τους εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, την 1η Μάη 2020, μέρα των εργατών όλου του κόσμου.
Παίρνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, γάντια, τα σωματεία-μέλη του ΕΚΑ με τα πανό τους παρατάχθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι τα προβλήματα, οι ανάγκες των εργαζομένων και η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν σε καραντίνα...

Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη «Διεθνή».
Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της εργατικής τάξης, στο χώρο της εισόδου του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, που παραβρέθηκε και στη συμβολική εκδήλωση.
Εκδηλώσεις επίσης του ΕΚΑ έγιναν στην περιοχή του Καινούργιου
και της Αμφιλοχίας με τον αντίστοιχο τρόπο.



«Το ΕΚΑ και τα σωματεία-μέλη του θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και συνολικά οι πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας. Με οδηγό το σύνθημα "Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μη πληρώσει ξανά ο λαός", δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας, φτάνοντας μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.