«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Α.Ε.Κ. - Συγκέντρωση Τετάρτη 13-5-2020, ώρα 11 πμ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Α.Ε.Κ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ
Συγκέντρωση Τετάρτη 13-5-2020, ώρα 11 πμ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την Παιδεία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου, στην οποία παίρνει μέρος και η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας με αποψινή απόφαση του Δ.Σ., αύριο Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που...
θα εντείνει τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και θα οδηγήσει σε συρρίκνωση αρχικά τα ΕΠΑ.Λ και στη συνέχεια τα ΓΕΛ, στέλνοντας τα παιδιά στην άτυπη κατάρτιση μετά το Γ/σίο και ενάντια στην απαράδεκτη τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, καταπατώντας ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα αυτών που συμμετέχουν στο μάθημα!
"Η “εξ αποστάσεως”, αυτή η γελοία παιδαγωγικά, μαθησιακά και τεχνικά αρλούμπα, στην οποία συνηγόρησαν αυτοί που όφειλαν να ορθώσουν ανάστημα, συνέδραμε το Μεγάλο Αδερφό στα σχολεία. «Η συμμετοχή και το «ευπειθώς αναφέρομαι» μπροστά σε μια οθόνη, προδιέγραψε το θράσος της επόμενης μέρας»
Είμαστε αντίθετοι στην με κάθε τρόπο «εξ αποστάσεως» εκπαιδευτικής διαδικασίας (κατά παρέκκλιση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων), διότι υπερασπιζόμαστε παιδαγωγικά, επιστημονικά και συνδικαλιστικά την ζωντανή διδασκαλία. Για μας είναι αιτία «πολέμου» η τηλεργασία και διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων.   "Οι κάμερες δεν καταπατούν μόνο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο την λεγόμενη “εξ αποστάσεως” εκπαίδευση το υπουργείο χτυπά την ζωντανή εκπαιδευτική πράξη.".
Θεωρούμε ότι τα εργαλεία των νέων τεχνολογιών πρέπει να ενσωματωθούν στις υποδομές των σχολείων για την διευκόλυνση και καλλίτερη αποδεικτική διαδικασία στη μάθηση,  στο φυσικό χώρο που διεξάγεται το μάθημα. Φυσικά δεν θα φτάσουμε να γίνουμε  «λουδίτες...»
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρόν στην αυριανή  συγκέντρωση στο Αγρίνιο και στη Γεν. Συνέλευση που προγραμματίζεται, εναντίωσης στον αυταρχισμό της υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης συνολικότερα. 
Αντιδρούμε στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών για όλα τα δεινά της παιδείας, για να υποκρύψουν τα τεράστια και χρόνια προβλήματα του δημόσιου σχολείου, που οι πολιτικές των μνημονίων τα έχουν επιτείνει, ενώ με επίκληση της πανδημίας Covid19 επιδιώκουν το οριστικό κλείσιμο αυτών με τον  μικρότερο αριθμό από τα αυστηρά όρια που θέτει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις την έχουν σαν ευαγγέλιο!
Παλεύουμε για:
  • Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο  σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με όλες τις απαραίτητες υποδομές.
  • Όχι στην ζωντανή αναμετάδοση και εξ αποστάσεως εκπ/ση και την αποσπασματική μεταφορά γνώσης.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία.
  • Απεργία - Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΩΡΑ!
Από την ΑΕΚ
12 Μάη 2020