«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΛΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Για τις συναντήσεις ενόψη του ανοίγματος των σχολείων, με τις Σχολικές Καθαρίστριες και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε συνάντηση που είχε με το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν...
  τα προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων, τις απολυμάνσεις και την επάρκεια σε αναλώσιμα και στην υγιεινή των σχολείων. Οι σχέσεις εργασίας πολλών καθαριστριών είναι ελαστικές με συμβάσεις έργου και αμοιβές πείνας. Τα σωματεία των καθαριστριών, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς απαιτούν εδώ και χρόνια, τη μονιμοποίηση και την πλήρους ωραρίου εργασία των καθαριστριών στα σχολεία. Έστω και τώρα , η κυβέρνηση οφείλει να κάνει μόνιμο το προσωπικό της καθαριότητας στα σχολεία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις, καθώς τα σχολεία είναι απαραίτητο να καθαρίζονται μετά από κάθε διάλειμμα και όχι δύο φορές την ημέρα, όπως εξήγγειλε η Υπουργός Παιδείας. Η προσωρινή λύση της μεταφοράς καθαριστριών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια είναι «μπαλώματα» που δεν καλύπτουν το πρόβλημα.
Στη συνάντηση εκφράστηκαν πολλές ανησυχίες τόσο για την επάρκεια των υλικών, την επάρκεια σε χώρους για τις διευρυμένες ανάγκες, καθώς και την επάρκεια σε μέσα προστασίας, όσο και για την μεταφορά των μαθητών και τους όρους με τους οποίους θα γίνει.
Τέλος εκφράστηκε προβληματισμός για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία δεδομένου ότι πολλοί γονείς γνωρίζουν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και δεν θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεραστούν στο διάστημα που έχουμε μπροστά μας.