«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 Έναρξη ανοιξιάτικων καλλιεργειών στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινούν, την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020,  οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος  αναπτύσσεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αστικού  ιστού σε έκταση 10 περίπου στρεμμάτων, με προδιαγραφές οι οποίες ανταποκρίνονται στις αρχές της αστικής γεωργίας...

Οι ωφελούμενοι αυτής της κοινωνικής δομής  είναι 85 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου  στους οποίους παραχωρείται δωρεάν ένα κηποτεμάχιο έκτασης 50-70 τμ, φυτώρια, νερό άρδευσης, καθώς  και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για την φροντίδα των καλλιεργειών. 
 Όλες οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον Δημοτικό Λαχανόκηπο τυγχάνουν της επιστημονικής υποστήριξης των γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου έτσι ώστε  να διασφαλίζεται και ο βιολογικός  τους χαρακτήρας.
Μοναδική υποχρέωση των ωφελουμένων δημοτών είναι η διάθεση ενός πολύ μικρού ποσοστού των παραγομένων προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.
Με αυτή του την δράση ο Δήμος Αγρινίου στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα  δίνει διέξοδο σε πολίτες προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, εκτόνωση, άσκηση και επαφή με την φύση και τις λειτουργίες της.
Επίσης, στην λειτουργία του λαχανόκηπου εντάσσονται και ενημερωτικές φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που διεξάγονται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι επισκέψεις σχολείων του Δήμου Αγρινίου, μέσω της ενημέρωσης και των βιωματικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα, συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών για σημαντικά θέματα όπως η βιολογική γεωργία, κυκλική οικονομία, κομποστοποίηση.
Επιπλέον και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση του κορωνοιού από φέτος στον δημοτικό λαχανόκηπο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών του.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-63452-56 και email: dtoa@agrinio.gr)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ