«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 33χρονη στο Μεσολόγγι, που εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές


Συνελήφθη χθες (8-6-2015) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, που είχε διαπράξει κατ’ εξακολούθηση πριν από τρία χρόνια περίπου και...
τις είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι τους οποίους δεν τηρούσε.

Η συλληφθείσα αφού οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου προφυλακίστηκε.
***

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στο Αίγιο

Κατασχέθηκαν (114) γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (8-6-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που ενέργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 35χρονου στο Αίγιο, βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία κάνναβης, συνολικού βάρους (114) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα για διακεκριμένες κλοπές σε κοιμητήριο στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν (96) μεταλλικοί κρίκοι και διαρρηκτικά εργαλεία στο αυτοκίνητο των δραστών

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, σήμερα (9-6-2015) νωρίς το πρωί, στο κοιμητήριο της Παραλίας Πατρών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός και δύο ημεδαπές γυναίκες (αδέρφια) ηλικίας 24 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, μετέβησαν με όχημα στο κοιμητήριο της Παραλίας Πατρών και αφαίρεσαν από τους τάφους (83) μεταλλικούς κρίκους και (23) μεταλλικές ροδέλες, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους.

Κατά τη διάρκεια της πράξης τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, που προσέτρεξαν στο σημείο τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα των δραστών, βρέθηκαν τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν, καθώς και δύο διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν.

Από την προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες, το τελευταίο δίμηνο, είχαν αφαιρέσει μεταλλικά αντικείμενα και από δύο ακόμα κοιμητήρια των Βραχναιίκων και του Σαραβαλίου.

Τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στο εφημέριο του κοιμητηρίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν την προσεχή Πέμπτη (11-6-2015) στον Ανακριτή.

***

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών

Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής υψηλού ορύγματος
  

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών εκσκαφής υψηλού ορύγματος στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής υψηλού ορύγματος.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο (10-6-2015), στις 21:00 ώρα μέχρι και την επόμενη μέρα (11-6-2015) στις 06:00 ώρα το πρωί, στη  Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών:

·        Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας και τα οχήματα θα εξέρχονται στον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 183,000) προς την Παλαιά Εθνική Οδό, καθοδηγούμενη από κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση και θα επανέρχονται στη Νέα Εθνική Οδό μέσω του ανισόπεδου κόμβου Ρίου (Χ.Θ. 206,500).

·        Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας και τα οχήματα θα εξέρχονται μέσω προσωρινού κλάδου εξόδου στην (Χ.Θ. 196,000) προς την Παλαιά Εθνική Οδό, καθοδηγούμενη από κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση και θα επανέρχονται στην Νέα Εθνική Οδό μέσω του προσωρινού κλάδου εισόδου στην (Χ.Θ. 192,000).

Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και ενημερώνει ότι οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται, σε τακτές προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, στα ίδια σημεία, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την κατασκευάστρια εταιρεία.

 

***
Συνελήφθη 37χρονος στα Ζαχλωρίτικα για διακίνηση ναρκωτικών

Στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν (12) «φιξάκια» ηρωίνης

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ένας

36χρονος συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (7-6-2015) το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών στο ύψος των Ζαχλωρίτικων του Δήμου Αιγιαλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ένας 36χρονος συνεργός του δράστη, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα 39χρονος ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα...
μετά από αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά των αστυνομικών, σύμφωνα με τα οποία ο 39χρονος και ο 37χρονος διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών σε τοξικομανείς της περιοχής της Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε αρχικά ο 37χρονος στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών και στη συνέχεια ο 36χρονος στην οικία του στην Τέμενη Αιγιαλείας, όπου και συνελήφθησαν.
Σε σωματική έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 37χρονο βρήκαν στην κατοχή του (12) ανισοβαρείς συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια», έτοιμα για διάθεση, συνολικού βάρους (8) γραμμάριων, ένα καθρεφτάκι με υπολείμματα ηρωίνης, ένα ξυραφάκι και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την προανάκριση που ενεργήθηκε προέκυψε ότι, τις ναρκωτικές ουσίες είχε προμηθεύσει 39χρονος ημεδαπός, από περιοχή της Κορινθίας. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
***


Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 51χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Ο 51χρονος προσποιούμενος τον Αστυκτηνίατρο ενεργούσε ελέγχους σε κρεοπωλεία και αποσπούσε χρήματα για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 51χρονου ημεδαπού κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ενημερώθηκε ότι άτομο ενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα – κρεοπωλεία, με την ιδιότητα του αστυκτηνίατρου και απαιτούσε χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην βεβαιώνει παραβάσεις.
Μάλιστα μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το άτομο αυτό, στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκε χθες (08-06-2015) το πρωί στον Πειραιά και συνελήφθη.
Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό κρεοπώλη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού ατόμου – κτηνιάτρου. Παράλληλα βρέθηκε πάνω του και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 51χρονος, από αρχές του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε καταρτίσει, μετέβαινε συστηματικά σε κρεοπωλεία της Αττικής και ενεργούσε ελέγχους, απαιτώντας χρήματα, για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξακριβώθηκε να έχει διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:

·           Την 18/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στον Πειραιά και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
·           Την 20/05/2015  ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, λαμβάνοντας διακόσια (200) ευρώ.
·           Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, λαμβάνοντας πενήντα (50) ευρώ.
·           Την 22/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Αιγάλεω και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να καταβάλλει.
·           Την 23/5/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντα, ο όποιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα (09/06/2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
           ***
Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας.


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Α. Τροχαία ατυχήματα
Στη εδαφική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  σημειώθηκαν 45 τροχαία ατυχήματα έναντι 39 που είχαν συμβεί τον Μάιο του 2014. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
  • 7 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 5 τον Μάιο του 2014.
  • 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 3 τον Μάιο του 2014.
  • 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 31 τον Μάιο του 2014.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 52 παθόντες έναντι 77 τον Μάιο του 2014:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
  • 7 νεκροί έναντι 5 τον Μάιο του 2014.
  • 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 3 τον Μάιο του 2014.
  • 38 ελαφρά τραυματίες έναντι 69 τον Μάιο του 2014.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά το μήνα Μάιο του 2014 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 304 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 8.942 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 268 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 4.480 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :
  • 2.569
για υπερβολική ταχύτητα
  • 513
για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 463
για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 208
για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 135
για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 37
για την παραβίαση προτεραιότητας
  • 48
για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 178
για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 9
για μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • 145
για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 136
για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
  • 39
για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση
Γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και στον έλεγχο του οχήματος.
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.


*** 
Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν (3) διακινητές και (30) μη νόμιμοι μετανάστες

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/5/2015 έως 31/5/2015.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας, (3) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα υπήκοοι Αιγύπτου και Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς, ισάριθμων αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, από την Χώρα στην Ιταλία.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν ακόμη (27) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Ιράν, Κογκό, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Αλβανίας και Ιράκ, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές και μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Ελέχθησαν  (705)  άτομα και συνελήφθησαν (27) δράστες 

Βεβαιώθηκαν ( 138 ) τροχονομικές παραβάσεις 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 4 έως και τις 8-6-2015, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν:  (705) άτομα και (450) οχήματα.

Προσήχθησαν:  (41) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν: (27) άτομα, από τα οποία:

·        (4) άτομα για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,

·        (6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων ο ένας και για πλαστογραφία,

·        (5) ημεδαποί για κλοπή ρεύματος,

·        (2) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,

·        (7) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

·        (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών,

·        (2) άτομα για στέρηση άδειας υπαίθριου εμπορίου. 

Κατασχέθηκαν:

·        14 γραμμάρια κάνναβης

·        ένα όχημα

Βεβαιώθηκαν:

  • (138) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

***

Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)
Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Μάιο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Μάιου του έτους 2015, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά  - 476- άτομα. Ειδικότερα :
  • 1
για ανθρωποκτονία
  • 13
για ληστείες
  • 100
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 52
για ναρκωτικά
  • 81
για καταδιωκτικά έγγραφα
  • 71
για παράνομη είσοδος & παραμονή
  • 6
για απάτες
  • 152
για λοιπά αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 333 υποθέσεις. Ειδικότερα:

  • 1
για ανθρωποκτονία
  • 7
για ληστείες
  • 174
για κλοπές/διαρρήξεις
  • 40
για ναρκωτικά
  • 152
για λοιπά αδικήματα
Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες – σπείρες:
  • Μία εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ιερείς. Συνελήφθησαν τρία μέλη της. Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα τους και προσποιούμενοι υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας είχαν καταφέρει με διάφορα προσχήματα να αποσπάσουν το ποσό των (31.000) ευρώ.
  • Μία σπείρα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε περιοχές της βόρειας Ηλείας. Οι δράστες είχαν διαπράξει μέσα σε (10) μέρες (3) κλοπές αυτοκινήτων καθώς και (7) κλοπές σε διάφορα καταστήματα. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.
  • Μία σπείρα που διέπραττε κλοπές δικύκλων στην Πάτρα. Οι δράστες μετέφεραν τα κλεμμένα δίκυκλα με όχημα κλειστού τύπου (βαν) σε περιοχή της Ηλείας. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.  
Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
  • 226
γραμμάρια ηρωίνης περίπου
  • 5
γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
  • 76
γραμμάρια κάνναβης περίπου
  • 762
δενδρύλλια κάνναβης
  • 35
δισκία ναρκωτικών
  • 5.639
ευρώ
  • 993,13
άλλα νομίσματα
  • 30
μαχαίρια, γκλοπ, σιδηρογροθιές κ.λπ.
  • 2
πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα
  • 11
κυνηγητικά όπλα
  • 9
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
  • 76
φυσίγγια
  • 200
είδη παραεμπορίου (ζευγάρια παπούτσια)
  • 390
είδη λαθρεμπορίου ( τσιγάρα, ποτά)
  • 73
κιλά λαθραίου καπνού περίπου

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν :