«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25 Ιούνη 2015

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στην παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας
Υπεγράφη σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιάννη Λύτρα, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επείγοντα Μέτρα Αποκατάστασης Κατολισθήσεων και Προστασίας Πρανών της παράκαμψης Αρχαίας Ολυμπίας», παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες, του αναδόχου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 220.500 ευρώ και...
χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας μετά την υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, δήλωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα  29 Ιουνίου 2015.

***

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον αξονικό και το μαγνητικό τομογράφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Με αφορμή δημοσιεύματα για το ζήτημα κινδύνου κατάσχεσης του αξονικού τομογράφου, καθώς ακόμη δεν έχει καταβληθεί το ποσό δαπάνης στον δικαιούχο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνει τα παρακάτω:
Οι ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αποπληρωμή των χρημάτων προς τους αναδόχους που έχουν αναλάβει και κάνει την προμήθεια του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον, είναι οι ακόλουθες:
Αξονικός Τομογράφος (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον)
-          Ποσό σύμβασης 688.800 ευρώ
-          8/5 ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ζητήθηκε η κατανομή του ποσού
-          18/6 εγκρίθηκε η κατανομή από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη
-          Δεν μπήκαν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας

Μαγνητικός Τομογράφος (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον)
-          Ποσό σύμβασης 849.930 ευρώ
-          8/5 ζητήθηκε η κατανομή του ποσού
-          18/6 εγκρίθηκε η κατανομή από το αρμόδιο Υπουργείο
-          Δεν μπήκαν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται κατά τη σύμβαση, όπως επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες και από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Παρ’ όλα αυτά η καθυστέρηση υπάρχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Θα πρέπει να δοθεί εντολή άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να προχωρήσει η αποπληρωμή των δικαιούχων», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «είναι δυστυχώς, γνωστό το πρόβλημα της ρευστότητας, όμως είναι ευθύνη της κυβέρνησης για να λυθεί το ζήτημα και να δοθούν άμεσα τα χρήματα».
 ***