«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Οικοδόμοι - παράσταση στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στο Αγρίνιο

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Το Δ.Σ. του σωματείου έκανε παράσταση στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στο Αγρίνιο , σήμερα Τρίτη 16 Ιούνη με σκοπό να αναδείξει  και να προβάλει τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλισή τους , διεκδικώντας άμεση παρέμβαση από την υπηρεσία  και την πολιτεία για :
1.    Εντατικούς ελέγχους  στους χώρους δουλειάς στον κλάδο των κατασκευών και ειδικότερα...
στα εργοτάξια  των οδικών αξόνων.
2.    Να μη ζητάει η υπηρεσία του Ι.Κ.Α. από τους εργαζόμενους υπεύθυνες δηλώσεις , γιατί αυτό είναι μέτρο πίεσης των εργοδοτών για μειωμένη ασφάλιση . Η ασφάλιση των εργαζομένων να γίνεται με βάση τις κλαδικές συμβάσεις του 2009.
3.    Για τις ορεινές και αγροτικές περιοχές , όπου ο νόμος προβλέπει 50% μείωση των ημερών ασφάλισης, να μην επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι. Να καταργηθεί ο νόμος αυτός τώρα.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμβάλουν για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων στους χώρους δουλειάς και να διεκδικήσουν άμεσα τα δικαιώματά τους.  Να μην πέσουν θύματα στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών.
Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία , οργανώνοντας  συνολικά την πάλη τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής.
Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή . Να είμαστε  σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να πάρουμε  την υπόθεση στα χέρια μας για να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς  κυβέρνησης – δανειστών.
Καμιά υποταγή , κανείς συμβιβασμός. Ξεσηκωμός τώρα .
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία .
 Το Δ.Σ.