«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Περιφερειακό Συμβούλιο: Κάλεσμα να κάνουν όλες οι πλευρές τα ανθρωπίνως δυνατά για να βρεθεί βιώσιμη λύση

 Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, έστω και την ύστατη στιγμή, προτού λήξει η προθεσμία για το πρόγραμμα, να εξευρεθεί βιώσιμη λύση, κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Με ψήφισμά του και μετά από πολύωρη συζήτηση, καθώς τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σώμα καλεί «τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τις κρίσιμες ώρες που απομένουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης ώστε να βρεθεί λύση τώρα πριν τη λήξη του προγράμματος».
Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε πως...

«πρέπει να διαφυλάξουμε την εθνική ενότητα και να μην επέλθει διχασμός στην ελληνική κοινωνία. Το δημοψήφισμα είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία. Το θέμα είναι πως αξιοποιείς και πως θέτεις τα ερωτήματα για να πάρεις και τις απαντήσεις που πρέπει. Θέλω να εξαντλήσουμε ό,τι προσπάθεια μπορούμε για όσες κρίσιμες ώρες απομένουν. Έχουμε κρίσιμες ώρες μπροστά μας και ο χρόνος είναι αρκετός για να βρεθεί μια έντιμη, βιώσιμη λύση για την ύπαρξη της χώρας μας».

Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την 13η συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως του θέματος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, εξέδωσε ψήφισμα με το παρακάτω περιεχόμενο:
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνέπεια και αγωνιστικότητα στήριξε έμπρακτα τον αγώνα του Ελληνικού Λαού απέναντι στις αδιέξοδες και αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Με την ίδια συνέπεια και αίσθημα εθνικής ευθύνης στήριξε την προσπάθεια της χώρας για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης που θα έδινε διέξοδο στο τέλμα των ακολουθούμενων πολιτικών και θα διασφάλιζε τη γεωπολιτική ασφάλεια της χώρας εντός της εθνικής στρατηγικής που έχει χαραχθεί διαχρονικά από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων.
Η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι εθνικό κεκτημένο για την χώρα, την ασφάλεια, την προοπτική, το μέλλον της.
Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, ως ο πλέον αμεσο-δημοκρατικός θεσμός, δεν μπορεί να βρίσκεται απέναντι στην έκφραση της γνήσιας βούλησης του Ελληνικού Λαού.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλίζεται, η ουσία της Δημοκρατίας και το Ελληνικό Σύνταγμα που απαιτούν την πλήρη ενημέρωση του Λαού και την κρυστάλλινη αποτύπωση όλων των προεκτάσεων και αποτελεσμάτων, αλλά και των πολιτικών προτάσεων που τίθενται, χωρίς περιστροφή και υπονοούμενα.
Πρώτα και κύρια από όλα, οι Πολιτειακοί Θεσμοί οφείλουν να διασφαλίσουν την Εθνική Ενότητα, η οποία, όμως, πρέπει να βασίζεται στην πλήρη και διαυγή ενημέρωση των πολιτών.
Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μια τροχιά εθνικού διχασμού και εθνικής περιπέτειας και σε αυτό έχουμε όλοι μας ευθύνη.
Η Ευρώπη δεν μπορεί να μπει σε φυγόκεντρα σενάρια αυτοδιάλυσης και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι θεσμοί του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας πρέπει να διαφυλαχθεί ως ο κυρίαρχος πολιτικό στόχος, εγγυητής του ιστορικού διακυβεύματος είναι μόνο ο Ελληνικός Λαός και κανείς άλλος.
Καλούμε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τις κρίσιμες ώρες που απομένουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση τώρα πριν τη λήξη του προγράμματος».

===============
Μπορείτε να βρείτε βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=EtQQIPaDmbY