«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στο Αίγιο για κατοχή ινδικής κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (23-6-2015) το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ινδικής κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή .

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα του 36χρονου στο Αίγιο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    (6) γραμμάρια ινδικής κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
•    (2) τρίφτες κάνναβης,
•    (1) τσιγαριλίκι,
•    (1) ζυγαριά ακριβείας και
•    (1) μαχαίρι

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στο Αίγιο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    (7) φυτά κάνναβης σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης που καλλιεργούσε σε αυτοσχέδια τετράγωνη κατασκευή
•    (1) τρίφτη κάνναβης,
•    Σπόρους κάνναβης,
•    (1) σουγιά και ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο αεροδρόμιο του Ακτίου
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, χθες (23-6-2015), το βράδυ, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα και κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Ειδικότερα, οι δράστες, επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο για τη Ρώμη, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, διαβατήριο Ιταλικών Αρχών που ήταν κλεμμένο και ταυτότητα Ελληνικών Αρχών που ήταν πλαστή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.
***
Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Πάτρα για κλοπές

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (23-6-2015) το απόγευμα στη Πάτρα, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο άνδρες και συγκεκριμένα ένας 43χρονος ημεδαπός και  ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης παραμονής στη Χώρα.

Στη πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Ρίο, ο 43χρονος αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, ενώ κατέσχεσαν και το μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει.

Επίσης στη κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από σταθμευμένο αυτοκίνητο στη περιοχή του Ρίου, καθώς και ένα κατσαβίδι που χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικό εργαλείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Πάτρα ο 23χρονος αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  πραγματοποίησαν άμεσες αναζητήσεις  με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη στη Πάτρα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 23χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ τα δίκυκλα και το ραδιόφωνο κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας
Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί (24-06-2015) στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του («όροφος Γεωργίου Βασιλάκη»), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.