«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τι έχεις Συνέλληνα …τι έχουμε εκτός απ’ τα πεζούλια μας;

Γράφει…
«Όταν περνάει τη Νιάλα»
Ο Δημήτρης Ντόκας
Οι σύγχρονοι πραματευτάδες πήραν τις «κυριλάτες, χλιδάτες τσάντες τους», τις καμωμένες απ’ το δέρμα Ηρωικών Λαϊκών Αγωνιστών, με τα ματωμένα αλλά μη συμφωνημένα, με το αίμα των λαών …του Λαού μας και όπως θέλουν και μπορούν ακόμα, χαλκευμένα  χρεόγραφα και βγαίνουν στο μεϊντάνι να τζιράρουν…
Υπεύθυνοι και υπόλογοι στην μελλοντική, αλάνθαστη Λαϊκή κρίση όσοι κι όποιοι απ’ τους ντόπιους συνεργάτες τους με «παντί τρόπω» τους σιγοντάρουν!
Διαπραγματεύονται τι;
Με τι όπλο θα μας αφανίσουν με θηλιά η με μαχαίρι…και οι δυο τρόποι οδυνηροί είναι!!
Ε….δε θα τους περάσει!!!

Οι παλιοί πραματευτές, βιοπαλαιστές άνθρωποι ..άιντε λίγο καπάτσοι… συμπαθητικοί καταφερτζήδες, κουβάλαγαν τη «βιτρίνα» τους με «πραγματικό όμως περιεχόμενο»!
Τούτο όμως το «πέρασμα των συγχρόνων ντίλερς» … είναι πέρα από παράλογο κι απαζάρευτο και πολύ ανήθικο αδερφέ μου …πολύ πρόστυχο και απροκάλυπτα …προκλητικό!
Που το ματάειδες να σου κλέβουν απ’ το σπίτι σου τα κλεφτρόνια «τα έχει σου» και να πασχίζουν να σου τα ματαπωλήσουν στη γειτονιά σου, στο δίπλα καφενείο και … στο σπίτι σου!
Σου χτυπάνε επίμονα και προκλητικά το κουδούνι κι αν δεν ανοίξεις για «διαπραγμάτευση»… για «παζάρι» θα σου σπάσουν και τα τζάμια, θα σου παραβιάσουν την πόρτα, θα σε σύρουν «θέλοντας και μη θέλοντας» στο «δανεικό σου, στο χρεωμένο σου σαλονάκι» …
να σ’ αναγκάσουν σε συμφωνία!
Αφού σου λεηλατούν τον Λαϊκό πλούτο σου, σε καθιστούν «πένυ κι ανέστιο» και σ’ αναγκάζουν να δανείζεσαι, για να αισθάνεσαι μειονεκτικά, ευκολοχειραγωσίσημος προκειμένου να σε εξουσιάζουν ….
Για να αμυνθούμε, από ποιους και γιατί; Σου λένε πρέπει ν’ αγοράσουμε όπλα!!!


 Θ’ αγοράσεις θέλεις δε θέλεις… σαν τα πολεμικά αεροπλάνα παλιότερα… ξέχασες «την αγορά του αιώνα»; Θα ξέχασες ίσως και ποιος ήταν τότε και υπουργός εξωτερικών!
Θ’ αγοράσεις θέλεις δε θέλεις… Ξέχασες την αγορά «των μονόπαντων υποβρυχίων».. που έγερναν σαν τον γάιδαρο της Μήτραινας, που τον φόρτωνε ασύμμετρα και ανισόρροπα τις καλάθες με τον καπνό στο Καινούργιο!
Σιγά μην έγερναν τα υποβρύχια … λέτε να ’γερναν οι μίζες;
Θ’ αγοράσεις θέλεις δε θέλεις… σήμερα ναι  και σήμερα, πολεμικό εξοπλισμό απ’ την Αμερική…  θα σου αναπαλαιώσουν απαρχαιωμένα πολεμικά αεροπλάνα απ’ την εποχή, εκεί σιμά κοντά, των αδερφών Ράιτ!! Και μ’ αυτά και μ’ άλλα … θ’ αερομαχήσεις συνΈλληνα με τους «βάρβαρους επιβολείς»… του χρέους σου!!!
Ναι… δεν το διαισθάνεσαι; Κινδυνεύουν «τα κυριαρχικά σου δικαιώματα» και πρέπει να τα διασφαλίσεις!
Ν’ αμυνθείς να μη σου πάρουν Λαϊκέ μου άνθρωπε … τις μετοχές που έχεις στις επιχειρήσεις!
Ν’ αμυνθείς να μη σου πάρουν Λαϊκέ μου άνθρωπε … Ναι …μη σου πάρουν την …Πάρο και την Αντίπαρο… άσε το Καστελόριζο το «διασφάλισε»ο Γιωργάκης πάνω στη βάρκα με την κυανόλευκη πίσω του, τότε που σου ανακοίνωνε την προσφυγή στο ΔΝΤ!
Ε… τι μπροστά θα την είχε όπως την λάτρευε και την προπόρευε ο Άρης Βελουχιώτης Απ’ το Κρίκελο που του την έδωσε ο αείμνηστος δάσκαλος ο Βασίλης Παπανικολάου, μέχρι τη Δομνίστα, από ράχη σε βουνοκορφή να τη φέρει  και να τη φέρνει, μέχρι και σήμερα 70 χρόνια απ’ το θάνατό του, στις ψυχές όσων Πατριωτών πάλευαν και παλεύουν  για Λευτεριά και για Λαοκρατία !!!

Τι έχεις Συνέλληνα …τι έχουμε εκτός απ’ τα πεζούλια μας;


Άντε και καλή αντάμωση Συμπατριώτες στην πραγματική Αντίσταση του μέλλοντος…ε και που είστε… μην ξεχνάτε… Εμείς Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην πραγματική, γνήσια κι ανεπιτήδευτη «Αλληλεγγύη» και αύριο»!!!
Εμείς με το να χέρι θα γυρίζουμε τη μεγάλη ξύλινη κουτάλα στα καζάνια του συσσιτίου και στ’ άλλο χέρι μας θα κρατάμε την «τουρτούρα»!!!

Έτσι σαν τότες στη μάχη της σοδιάς που ο Λαός μας θέριζε…μαζί κι ο ΕΛΑΣίτης με το δρεπάνι στο χέρι και τ’ αυτόματο στον ώμο!
Τότε και μόνο τότε ήταν κυρίαρχος ο λαός μας κατά πως επισήμανε και ο μεγάλος θεατράνθρωπος ο Κώστας Καζάκος: « Ο Λαός μας ήταν κυρίαρχος τότε που είχε το όπλο στο χέρι»!!!

Κι όποιος Αντέξει!!!

Καλή αντάμωση στο μετερίζι  της Αξιοπρέπειας, της Ευψυχίας, της Ευσυνειδησίας, του Ανθρωπισμού, του Πολιτισμού, της μη εκμετάλλευσης Ανθρώπου από άνθρωπο…της πραγματικής πάλης για Λαϊκή Εξουσία … που δεν είναι μακριά!!
Μετά τη νύχτα …η Χαραυγή Σιμώνει!!!

Πάντως νέα Βάρκιζα δε θα ξαναϋπάρξει… έχουμε Αγωνιστική πείρα κι αδιάσειστα τεκμηριωμένο Επαναστατικό πείσμα!

Για την Πατρίδα και για τη Λευτεριά!!!

Τούτα τα γράφω όπως μου βγαίνουν …

Μια Κυριακή … ποιος το περίμενε πως θα ’ταν Κυριακή!!!

Που τραγουδούσε και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης!!!
Πάνε δέκα χρόνια από τότε που έφυγε απ’ τη ζωή…

…και εφτά χρόνια από τότε που «μας τα χάρισε» κι ο πατέρας μου ο Μπάρμπα Γιάννης ο Ντόκας που ανάμεσα στ’ άλλα έλεγε: «Τους κρυφοφασίστες να φοβάστε…αυτοί κάνουν την πιο μεγάλη ζημιά»!!

Κι οι δυο…πόσα με διδάξατε!!!

ΥΓ: Αυτό το κείμενο είναι Αφιερωμένο στον ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΡΩΤΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟ του ΕΛΑΣ  στον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!!!

Δημήτρης Ντόκας