«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο
Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ενός 35χρονου υπηκόου Γεωργίας
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, επτά κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Γεωργίας και ενός ακόμη τουλάχιστον συνεργού του που αναζητείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα...
ο 35χρονος από κοινού με τον συνεργό του, το χρονικό διάστημα από τις (13-1-2015) μέχρι και τις (21-4-2015), στο Αγρίνιο, είχε τελέσει έξι κλοπές σε αποθηκευτικούς χώρους πολυκατοικιών στο Αγρίνιο, κατά τις οποίες παραβίαζε τις θύρες αυτών και αφαιρούσε δοχεία με λάδι, διάφορα είδη οικιακής χρήσης, εργαλεία και ποδήλατα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις (7.000) ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των στοιχείων που συλλέχτηκαν από τους τόπους των κλοπών ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 35χρονου δράστη.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα και Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη  14χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για κλοπές

Είχε τελέσει από κοινού με ένα 23χρονο συνεργό του που αναζητείται (9) κλοπές τον τελευταίο μήνα

Συνελήφθη, χθες (16-6-2015) το βράδυ, στη Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 14χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμη 23χρονου συνεργού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 14χρονος από κοινού με τον 23χρονο αφαίρεσαν στις (15/6/2015) στη Πάτρα, το αυτοκίνητο ενός 42χρονου ημεδαπού και τράπηκαν σε φυγή, ενώ παράλληλα απέσπασαν από το εσωτερικό του διάφορα εργαλεία αξίας (700) ευρώ.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εντόπισαν χθες το βράδυ στη Πάτρα τον 14χρονο να κινείται με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις (7-5-2015) μέχρι και τις (31-5-2015), ακόμη οκτώ κλοπές σε οικίες στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες συσκευές αξίας (3.000) ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ.

Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης ότι εισέρχονταν σε ισόγειες οικίες, κυρίως από ανασφάλιστα παράθυρα, ενώ μερικές φορές παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα με αιχμηρά αντικείμενα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 14χρονου προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Δήμου Μαραθώνα

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί αύριο από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας θα υπογράψει Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Μαραθώνα, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων για θέματα που απασχολούν δημότες και επαγγελματίες του Δήμου σε σχέση με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και τις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου και τουριστικής προβολής.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου θα πραγματοποιηθεί από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, αύριο (18-6-2015) και ώρα 20:30 στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη).

Με δεδομένη την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση και την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υλοποιεί προγράμματα ενημερωτικών δράσεων, τα οποία τυγχάνουν ευρύτατης αποδοχής από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Μαραθώνα εκδήλωσε την επιθυμία του για ανάπτυξη συστηματικής και συνεχούς συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το Πρωτόκολλο θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργασίας και δράσεων για την ενημέρωση παιδιών, γονέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, τουριστικών επιχειρήσεων και άλλων επαγγελματιών και φορέων για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και προώθησης της ιστορίας και της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνα.

***
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 35χρονος, σε περιοχή των Σερρών, για «πειρατεία» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών
Ο συλληφθείς λάμβανε παράνομα κωδικοποιημένα συνδρομητικά κανάλια και τα διαμοίραζε σε 970 χρήστες-πελάτες του, έναντι χρηματικού ποσού

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού σε περιοχή των Σερρών, ο οποίος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για υπόθεση «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία ο 35χρονος, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό είχε καταφέρει να επιτυγχάνει τη θέαση των συνδρομητικών καναλιών της εταιρείας, χωρίς να καταβάλλει τη νόμιμη μηνιαία συνδρομή.

Κλιμάκιο Αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (16-06-2015) το πρωί, εντόπισαν τον δράστη στην οικία του, σε περιοχή των Σερρών και πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, νομότυπη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, ένας δορυφορικός δέκτης και λοιπός τεχνολογικός εξοπλισμός, που χρησιμοποιούνταν για την προαναφερθείσα παράνομη δραστηριότητα,  πράξη για την οποία ο 35χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 35χρονος, με την χρήση ειδικού λογισμικού που είχε ο δορυφορικός δέκτης, λάμβανε τα κωδικοποιημένα κανάλια του «μπουκέτου» συνδρομητικών καναλιών της εγκαλούσας εταιρείας, καθώς και άλλων δορυφορικών συνδρομητικών «πακέτων».

Στο πλαίσιο της έρευνας στον φορητό Η/Υ που κατασχέθηκε, βρέθηκε συγκεκριμένο παράνομο πρόγραμμα, με το οποίο ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν (ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας) 970 χρήστες-πελάτες του, από τους οποίους λάμβανε άγνωστο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για τις παράνομες παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Η χρηματική ζημία της εταιρείας από την μέχρι σήμερα παράνομη δραστηριότητά του, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο χρηματικό ποσό των 1.164.000  ευρώ, ποσοστό εκ των οποίων αποτελεί ζημία και του Ελληνικού Δημοσίου λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ, αλλά και της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και της εν λόγω εταιρείας για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μαζί  με το χειριστήριο,
•    Εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, 
•    Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το τροφοδοτικό του.

Ο 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των Νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξέταση.