«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήρε μέρος στην σύσκεψη που κάλεσε η η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 18/6, στοΠΛΑΊΣΙΟ του συντονισμού της με συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις, για τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.
Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν η ενημέρωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάλυψης κενών ολοένα διογκούμενων τομέων του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία τον φαντάρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση στρατευμένων ως εκπαιδευτικών σε σχολεία της παραμεθορίου.   
Αφού περιγράψαμε όλο το εύρος αυτής της μεθόδευσης, θίξαμε το ζήτημα της εμβάθυνσης της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας, αλλά και...
τις συνέπειες στο σύνολο της εργατικής τάξης, με την κάλυψη των θέσεων εργασίας από φαντάρους που θα εντείνει την Ανεργία και τη Μετανάστευση.
Ως ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε μέσα στα στρατόπεδα, αλλά τονίσαμε την ανάγκη συντονισμού της πάλης και της ανάπτυξης ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα των αντεργατικών επιλογών.
Ήδη η ΟΛΜΕ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ενώ ενδεικτική ήταν η αντόιδραση της  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ΠΕ.Α.Ε. τονίζει:
«ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΒΕΡΔΕΙΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΑΜΙΣΘΗΕΡΓΑΣΙΑ… ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΤΑΚΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
Με βάση δημοσίευμα του Έθνους (φύλλο 16/6/2015), σαν μαθητευόμενος μάγος η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάνε οι φαντάροι μας μπροστά, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Και χωρίς να μας αφήνουν να χάσουμε  τη βιτριολική μας διάθεση, θα το πούμε ξεκάθαρα από την αρχή: η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η απαξίωση και ο εμπαιγμός της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ακίνδυνες αντιμνημονιακές τσαχπινιές στη θεωρία και οι επικίνδυνοι μνημονιακοί σχεδιασμοί στην πράξη για το μέλλον του διαλυμένου δημόσιου σχολείου έχουν και πάτο. Ζήτημα που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που με περισσό θράσοςαπεργάζονται την κάλυψη των 27.000 κενών κατά το επόμενο σχολικό έτος και από φαντάρους που πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα ακριτικά μέρη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Άλλωστε, μας έχουν προϊδεάσει από καιρό: για τις υπολογιζόμενες 27.000 κενές θέσεις του χρόνου εξαγγέλλουν 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών και μόλις 1.500-1.800 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Σύμφωνα και με διαρροές στον Τύπο, τοΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ δεν φαίνεται να εξασφαλίζει μέσω ΕΣΠΑ πάνω από 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος. Με απλή αριθμητική ήδη μας εθίζουν στην προοπτική μη κάλυψης 3.500 κενών, που προφανώς προορίζονται για συναδέλφους φαντάρους μεταξύ σκοπιάς και αγγαρείας».
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@blogspot.com