«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (21-6-2015) το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας 22χρονοςο ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας.

Ειδικότερα...
ο δράστης αναζητούνταν για υπόθεση κλοπής και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και επιπλέον είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαπές γυναίκες για κλοπή στη Βάρδα

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες την (21-6-2015) το πρωί, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, τέσσερεις ημεδαπές γυναίκες και συγκεκριμένα δύο 36χρονες, μία 34χρονη και μία 22χρονη σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τέσσερεις δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία 71χρονης ημεδαπής στη Βάρδα, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα και τα παράθυρα, επιχειρώντας να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις δράστιδες.

Από τον έλεγχο των στοιχείων της 36χρονης προέκυψε ότι, εκκρεμούσε σε βάρος της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών για κλοπή.

Οι συλληφθείσες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση  απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά διαμεσολάβησης παντός είδους εισιτηρίων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής και ανώνυμης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ το ύψος της απάτης, μέχρι στιγμής, δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση  απάτης κατ’ εξακολούθηση και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, αφ’ ενός σε βάρος 42χρονης, στη Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου ανώνυμης εταιρείας Επενδύσεων – Επιχειρήσεων Εστιατορίων, επίσης στη Θεσσαλονίκη, για απάτη κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα μέσω Διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Αττική και δραστηριοποιείται στην αγορά διαμεσολάβησης παντός είδους εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων και αεροπορικών.
Ειδικότερα η εταιρεία κατήγγειλε πως διαπράχθηκε απάτη σε βάρος της, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, που είχαν εκδοθεί από ελληνικές και ξένες τράπεζες και τα στοιχεία των κατόχων τους δεν ταυτίζονταν με τα δηλωθέντα στοιχεία στις επίμαχες συναλλαγές.
Πιο συγκεκριμένα, η καταγγέλλουσα εταιρία έλαβε από τραπεζικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται, αίτημα αμφισβήτησης πραγματοποιηθείσας συναλλαγής. Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι με τα ίδια στοιχεία συναλλασσομένου προσώπου, πραγματοποιήθηκαν εντός τριμήνου 52 συναλλαγές αγοράς  εισιτηρίων για πτήσεις:
•    κοντινής ημερομηνίας και επιβάτες με ελληνικά και ξένα ονόματα, και
•    με αναχώρηση από τον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, με προορισμό κυρίως αεροδρόμια της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική - ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία πρόεκυψαν τα ακόλουθα:
•    Τα καταγεγραμμένα στα πληροφοριακά συστήματα της εγκαλούσας εταιρείας ηλεκτρονικά ίχνη, που πραγματοποίησαν τις απατηλές συναλλαγές, ήταν ελληνικής προέλευσης.
•    Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με διάφορες πιστωτικές κάρτες που είχαν εκδοθεί από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και χωρών του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία και Χιλή) και σύμφωνα με τη συνεργαζόμενη τράπεζα της εταιρείας, τα ονόματα των πραγματικών κατόχων των καρτών που χρησιμοποιήθηκαν, δεν ταυτίζονται με τα δηλωθέντα στην εκάστοτε παραγγελία εισιτηρίου. 
Για την πληρέστερη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής - σταθερής τηλεφωνίας. Από τα αποτελέσματα πρόεκυψε στην υπό έρευνα υπόθεση η εμπλοκή της 42χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη και της ανώνυμης εταιρείας, επίσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζήτησαν τους εμπλεκόμενους στις φερόμενες ως διευθύνσεις κατοικίας - εργασίας στην Θεσσαλονίκη και διαπιστώθηκε ότι πλέον έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις – καταστήματα τους και τυγχάνουν άγνωστης διαμονής, ενώ αναζητούνται προκειμένου να εξεταστούν από τις Αρχές.
Από το σύνολο των στοιχείων, του προανακριτικού υλικού και της έρευνας εκτιμάται ότι οι αναζητούμενοι προέβαιναν σε ευκαιριακό - πρόσκαιρο άνοιγμα καταστημάτων για την τέλεση έκνομων δραστηριοτήτων, τα οποία έκλειναν ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα και άλλαζαν συχνά διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας για να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.
Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία, τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται το συνολικό ύψος της απάτης.