«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γέμισε ο τόπος σήμερα… «αντάρτες κι επαναστάτες…κλέφτες και αρματολούς»!

ΕΓΡΑΨΑ προσέξτε την ημερομηνία την...

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

“Αν και τώρα τελευταία, ξεφύτρωσαν και ξεφυτρώνουν πολλοί σύγχρονοι αντιστασιακοί φίλε μου… πολλοί αντάρτες!
Πάει να ξαναγίνει μόδα η αρβύλα, τ’ αμπέχονο, το μούσι, το δίκοχο!
Γέμισε ο τόπος αντικαθεστωτικούς, αντιμνημονιακούς, πατριώτες αντικαπιταλιστές!”
Πόσο έξω έπεσα;
Γέμισε ο τόπος σήμερα πραγματικά … «αντικαθεστωτικούς»!

«Υπερπατριώτες και Φιλολαϊκούς»!!
Τότε πριν πέντε και… χρόνια που ήταν όλοι αυτοί; Ποιος μίλαγε κι έγραφε τότε έτσι; Ποιος προειδοποιούσε, ποιος αγωνίζονταν να σπάσει τον παχύτατο επίπαγο της κοινωνικοπολιτικής μας αδράνειας; Της απραξίας της αφασίας του ωχαδερφισμού αλλά και του κουτοπόνηρου βολέματος κι επικίνδυνου εφησυχασμού; Ποιος;

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν εμείς, μια δράκα νοματαίοι σε κάθε τόπο, κρατούσαμε μια ζωή και κρατάμε το βάρος της υπεράσπισης των Λαϊκών Δίκιων μ’ όποιο κόστος; Ξέραμε τι διαπιστώναμε, βγάζαμε τα συμπεράσματά μας, κάναμε τις εκτιμήσεις μας τότε, συνειδητά κρατήσαμε και κρατάμε αυτές τις θέσεις με τα λόγια μας και με τη στάση ζωής μας όσο μπορούμε! Εκτιμούσαμε τις καταστάσεις  βλέπαμε τα πράγματα προς τα πού πήγαιναν και κραυγάζαμε! Προειδοποιούσαμε για το ζοφερό μέλλον!!
Ποιος μας άκουγε;
Τώρα άνοιξαν πολλά αυτιά και μάτια…για πολλούς και για πολλά όμως είναι αργά ..είναι δώδεκα και κάτι!


Γέμισε ο τόπος σήμερα… «αντάρτες κι επαναστάτες…κλέφτες και αρματολούς»!
Αλλά ο Λαός μας, που θα ξαναβρεί σύντομα τη σοφία του και τη λεβεντιά του, έλεγε παλιά: «Εκεί που κρέμαγαν οι κλέφτες τ’ άρματα κρεμάνε οι γύφτοι τ’ άργανα»!!
Γέμισε ο τόπος σήμερα  «μ’ ανυπόταχτους» με συμβολική ενδυματολογική εμφάνιση!!! Ξαναέγινε ναι η όχι; μόδα η αρβύλα, τ’ αμπέχονο, το μούσι, το δίκοχο! Και δε συμμαζεύεται…
Τόσους που κι εμείς οι άλλοι οι τότε κατά πολλούς αιθεροβάμονες, οι εξωπραγματικοί, οι ρομαντικοί…οι γραφικοί! Δεν ξέρουμε σε ποιόν να πρωτοανανθέσουμε  την τιμή να τον χρήσουμε καπετάνιο…στη Νέα Αντίσταση!!
Ο μαύρος σκούφος του Άρη σας λείπει και ο μπερές του Τσέ με το κόκκινο αστέρι…να σας δω να τα φοράτε…για να γελάσει και το παρδαλό κουνέλι, όχι το παρδαλό κατσίκι, το παρδαλό κουνέλι …και ο κάθε πικραμένος!!!
Αλλά.. «έχουν γνώση οι φύλακες»!!!
Δημήτρης Ντόκας