«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στον Πύργο για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, χθες (22-6-2015), το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 29,26,22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα....
οι δράστες ενεργώντας από κοινού, στις 21-6-2015, το μεσημέρι, μετέβησαν με φορτηγό αυτοκίνητο, στα Βυτινείκα Ηλείας, σε οικία 55χρονου ημεδαπού, και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικούς σωλήνες, που χρησιμοποιούνται στο πότισμα.

Χθες, 22-6-2015, το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στον Πύργο, τη στιγμή που κινούνταν με το φορτηγό αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν τελέσει από τις 1-6-2015 μέχρι και τις 21-6-2015 ακόμη πέντε κλοπές σε περιοχές του Πύργου, κατά τις οποίες αφαιρούσαν μεταλλικά τμήματα από περιφράξεις και στέγες κατοικιών.

Σημειώνεται ότι οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
***
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή ακόμα μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 15χρονη ημεδαπή, που κατοικεί στη Γερμανία
Εκδηλώθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το φυσικό εντοπισμό της και σε στενή συνεργασία με το τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα
Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 11188, με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής CYBER KID
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου από 15χρονη Ελληνίδα, κάτοικο Γερμανίας. Εκδηλώθηκαν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το φυσικό εντοπισμό της και σε στενή συνεργασία με το τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Δ.Δ.Α.Σ.), διασφαλίστηκε τελικώς η σωματική της ακεραιότητα.
Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 20-06-2015, τηλεφωνικά και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του εν λόγω ατόμου. Αποτέλεσμα ήταν η ακριβής και άμεση ταυτοποίηση της 15χρονης, σε πόλη της Γερμανίας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, μέσω του τμήματος SIRENE της Δ.Δ.Α.Σ..
Μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε η 15χρονη ημεδαπή, που εκδήλωσε τη πρόθεση και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
•    Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
***
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας
Το πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, κ. Ισίδωρος Κούβελος
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας και κοινών δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά και την ενημέρωσή τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), κ. Ισίδωρος Κούβελος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (22-06-2015) στην Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, καθώς και ολυμπιονίκες - μέλη της ΕΘΝ.Ο.Α.
Με την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, κρίνεται επιβεβλημένη η διεύρυνση της ενημέρωσης ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και η περαιτέρω ενημέρωση μεταξύ άλλων και του αθλητικού κόσμου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας από κοινού, θα υλοποιήσουν στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις σε ένα πλαίσιο σύμπλευσης των αξιών του Ολυμπιακού Πνεύματος και της προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι:
•    Η από κοινού συστηματική και επιστημονική μελέτη των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία.
•    Η διαμόρφωση μιας κοινωνίας, όπου θα κυριαρχούν ο σεβασμός και η ευγενής άμιλλα, ενώ οι πολίτες έχοντας λάβει την κατάλληλη ενημέρωση, θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση συνόλου καινοτόμων δράσεων με στόχο την ενημέρωση και κατάρτιση όσον αφορά όλο το εύρος χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσω αυτών.
Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου με αφορμή την «Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα 2015» που εορτάζεται σήμερα (23-6-2015), σηματοδοτεί την άμεση έναρξη κοινών δράσεων για την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία ως εργαλείο anti - bullying.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία θα βρεθούν σήμερα (23-06-2015) στην Καλαμάτα, κοντά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Resort Elite Hotel, όπου στεγάζεται το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά», το οποίο περιλαμβάνει το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη, μαζί με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, και θα μιλήσουν σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας στα παιδιά.
Στην διάλεξη θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος θα μιλήσει για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, η οποία γιορτάζεται ταυτόχρονα σε περισσότερα από 200 κράτη-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.