«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 30 Ιούνη 2015

 Στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – «Έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβουν όλοι πρωτοβουλίες για λύση»

Την αγωνία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας....


 Η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε. επέδωσε ψήφισμα στον κ. Πρόεδρο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ΕΝ.Π.Ε. είναι «αντίθετη στα διχαστικά διλήμματα», καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.

«Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο Ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.
Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, επιπλέον, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ψήφισμα που εξέδωσε χθες μετά από συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε πως θα πρέπει να «διαφυλαχθεί ως ο κυρίαρχος πολιτικός στόχος ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας» συμπληρώνοντας πως «εγγυητής του ιστορικού διακυβεύματος είναι μόνο ο Ελληνικός Λαός και κανείς άλλος».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έκανε και πάλι έκκληση στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν αυτές τις τελευταίες κρίσιμες ώρες που απομένουν «πρωτοβουλίες ευθύνης ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση».
***

Την Πέμπτη η συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον αναπλ. Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη
Συνάντηση θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφέρεια προκειμένου να συζητήσει με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του αναπλ. Υπουργού με τους βουλευτές (9.30 π.μ.), τους Δημάρχους (10.30 π.μ.) και τους φορείς (11.30 π.μ.) της Αχαΐας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της φιλοξενίας, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32), ενώ στις 12.30 το μεσημέρι θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τον κ. Τσιρώνη.
***

Άμεσα η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας
Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχει έλθει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ο νέος τροποποιημένος κανονισμός λειτουργίας του Σώματος, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος Αναστασία Τογιοπούλου με εκπροσώπους των παρατάξεων.
«Στόχος μας με την τροποποίηση είναι να έχουμε είναι έναν Κανονισμό σύγχρονο και ρεαλιστικό, απαγκιστρωμένο από τις νομοθετικές αγκυλώσεις, ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας» επεσήμανε η κυρία Τογιοπούλου προσθέτοντας πως «θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια σε όλα και το βήμα να είναι ελεύθερο για όλες τις παρατάξεις και τους Περιφερειακούς Συμβούλους».
Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση πλέον θα γίνεται ακόμα πληρέστερη ενημέρωση μέσω διαδικτύου και θα υπάρχει επιπλέον ηλεκτρονική επικοινωνία, τόσο για τις επερωτήσεις όσο και για τις εισηγήσεις που θα τίθενται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Αυτό που προσπαθούμε είναι να δίνεται η δυνατότητα στους Συμβούλους να εκφράζουν την άποψή τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς, όπως τίθενται τώρα από τον Κανονισμό» κατέληξε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν βελτιωτικές προτάσεις για την τροποποίηση στον Κανονισμό Λειτουργίας, κάτι που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και άμεσα θα τεθεί προς έγκριση στο Σώμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Γαβριηλίδης, από την «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» Κωνσταντίνος Κοτσιλιάνος, από την «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Γιώργος Κανέλλης και από την «Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα» Χρήστος Ρήγας.