«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα

 Κατασχέθηκαν (833) πακέτα με λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη, χθες (3-6-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
 Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έλεγχο σε δίκυκλο που οδηγούσε ο 32χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν (203) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα (630) πακέτα με λαθραία τσιγάρα τα οποία και κατέσχεσαν.

Σημειώνεται ότι, κανένα από τα πακέτα τσιγάρων που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος χρήστη του διαδικτύου για υπόθεση συμμετοχής σε αυτοκτονία
Από  τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε υπόθεση που αφορούσε συμμετοχή σε αυτοκτονία και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος χρήστη του διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πρότεινε σε ημεδαπή να συνδράμει, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, στην πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη του διαδικτύου αντιστοιχούσαν σε πάροχο διαδικτύου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ επιπλέον εντοπίστηκε η ημεδαπή που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και διασφαλίσθηκε η σωματική της ακεραιότητα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος δικαστικής συνδρομής.