«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 4 Ιούνη 2015

Γρ. Αλεξόπουλος: Πρώτο θέμα το μεταναστευτικό στη συνάντηση με την Σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας

Συνάντηση με τη Σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων και Τύπου της Βρετανικής Πρεσβείας Catherine Brooker είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση να είναι το μεταναστευτικό.
Πρώτο μέλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως μετέφερε ο κ. Αλεξόπουλος στη Σύμβουλο είναι...
να μπορούν να διαβιώνουν ανθρώπινα οι μετανάστες, αλλά και η αρμονική συνύπαρξη τους με τους κατοίκους των περιοχών που δέχονται πλήθος προσφύγων.
Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις αιτίες της μετανάστευσης και της αύξησης του αριθμού των προσφύγων, το οποίο είναι αποτέλεσμα, όπως τόνισε, των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί έπειτα από τις συνεχείς εντάσεις που ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τις χώρες τους.
«Θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται κυρίως από τις χώρες – κέντρα λήψεως των μεγάλων αποφάσεων και κυρίως, αυτό που αναφέρει η Περιφέρειά μας, αλλά και όλες οι περιοχές που δέχονται αυτές τις μεταναστευτικές ροές, πως δεν αφορά μόνο τις δικές μας χώρες, αυτές της Μεσογείου, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αναφέροντας στην Σύμβουλο τις επαφές και τις συναντήσεις που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας για αυτό το μείζονος σημασίας θέμα.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεση των δουλεμπόρων στις χώρες από τις οποίες ξεκινά η διακίνηση, αλλά και να προσαρμοστεί η Ευρώπη στις ανάγκες της εποχής και του προβλήματος και να υπάρξει καταμερισμός της φιλοξενίας των προσφύγων σε όλες τις χώρες και όχι μόνο αυτές του Νότου.
Από την πλευρά της η Σύμβουλος κ. Μπρούκερ, μετέφερε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Βρετανία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε την πρόθεση να συμβάλλουν ως χώρα στην αντιμετώπιση του ζητήματος, ιδίως σε επίπεδο Πάτρας.
Τέλος μίλησε και για τη συνεισφορά τους στην αναδιάρθρωση των χωρών που έχουν πληγεί σε σχέση και με τη συνεργασία που υπάρχει με τις εκεί πρεσβείες, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να επιστρέψουν με ασφάλεια οι πρόσφυγες στις χώρες τους.
***

Ημερίδα για τα Ρευματικά Νοσήματα στην Αγορά Αργύρη
Ημερίδα με θέμα «Ρευματικά Νοσήματα: Ήλιος - Πολυνοσηρότητα» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα - παράρτημα Πάτρας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00 στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.
Θα χαιρετήσουν οι Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου και η Πρόεδρος ΕΛΕΑΝΑ κ. Παππά.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Παναγιώτης Τρόντζας, πρόεδρος ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ με θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ενημέρωση πληθυσμού», Δημήτρης Δαούσης, Ρευματολόγος, επίκουρος Καθηγητής Ιατρική Σχολής Πάτρας «Σύνοσηρότητα & Ρευματικές Παθήσεις», Δημήτρης Καρόκης, Ρευματολόγος «Από τα συμπτώματα στη διάγνωση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου και ωφέλη και βλάβες από τον ήλιο», Θεόδωρος Τουλγαρίδης, Καρδιολόγος, πρόεδρος Κοινωνικού Τομέα Δήμου Πατρέων «Ρευματικές παθήσεις και καρδιαγγειακά νοσήματα», Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ «Φαρμακοεπαγρύπνηση, η συμμετοχή των ατόμων σε χρόνιες παθήσεις», Αμαλία Παπαδοπούλου-Μπακρώζη, Φυσικοθεραπεύτρια, «Η σημασία της άσκησης στις ρευματικές παθήσεις». Το συντονισμό της ημερίδας θα έχει η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή.