«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Απόπειρα κλοπής στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 
Την 2-11-2012/07.25 στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας, άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο κτιρίου όπου στεγάζονται Δημοτικές Υπηρεσίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν Α.Τ.Μ. τράπεζας. Δράστες αναζητούνται.

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί την 4-5-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας...



Δράστες είναι ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Σκοπίων.

Ο 33χρονος είχε επιχειρήσει πριν 20 ημέρες να ξαναληστέψει την ίδια τράπεζα.

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, η ένοπλη ληστεία που είχε συνέβη πριν από έξι μήνες περίπου, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθια Αχαΐας και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού και ενός 33χρονου Σκοπιανού για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δράστες εισήλθαν από την κεντρική είσοδο στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.180 ευρώ.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, δράστες της ληστείας είναι ο 56χρονος και ο 33χρονος.

Παράλληλα την 17-10-2012 ο 33χρονος μαζί με ένα ακόμα άτομο, επιχείρησαν να ληστέψουν εκ νέου το ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα αλλά οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές πριν την είσοδο τους και τράπηκαν σε φυγή

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.   

 

Εξιχνιάστηκε και η ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί την 11-9-2012 σe supermarket στη Πάτρα.

Δράστες είναι δυο ημεδαποί ηλικίας 27 και 22 ετών.

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ένοπλη ληστεία που συνέβη πριν δυο μήνες περίπου, σε super market στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 27 και 22 ετών για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δράστες εισήλθαν στο κατάστημα φορώντας κράνη και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν εργαζομένους και πελάτες αφαιρώντας το χρηματικό πόσο των 2000 ευρώ από το ταμείο ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν  δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, δράστες της ληστείας είναι οι δύο ημεδαποί.

Στα πλαίσια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οι δράστες χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους, η οποία είχε αφαιρεθεί την προηγούμενη ημέρα της διάπραξης της ληστείας από 42χρονο ημεδαπό στην Πάτρα.

Παράλληλα στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του supermarket βρέθηκε άλλη μια κλεμμένη μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποία οι δράστες είχαν μεταβεί στο κατάστημα και εγκαταλείψει στη συνέχεια. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε αφαιρεθεί επίσης μια μέρα πριν τη ληστεία από 35χρονο ημεδαπό στη Πάτρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι δίκυκλες μοτοσικλέτες αφού κατασχεθήκαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.   



Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί για λαθρεμπόριο
Κατασχέθηκαν (445) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συνελήφθησαν προχθές (1-11-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διάθεση λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε έλεγχο που ενήργησαν στους δύο αλλοδαπούς βρήκαν και κατέσχεσαν 445 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για κατοχή ναρκωτικών  και όπλων.
Συνελήφθη την 31-10-2012 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στα πλαίσια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας εντόπισαν τον 28χρονο να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε έρευνα που του ενέργησαν  βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
·        Ένα αεροβόλο πιστόλι.
·        Τρείς γεμιστήρες.
·        48 μολύβδινα σφαιρίδια.
·        Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών.
·        60 ναρκωτικά δισκία HIPNOSEDON.
·        53 ναρκωτικά δισκία VULBEGAL.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πύργο.
 Συνελήφθη προχθές (1-11-2012) το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν τον 32χρονο να παραλαμβάνει από το ΚΤΕΛ Αμαλιάδας, δέμα που περιείχε ηρωίνη, συνολικού βάρους 102,8 γραμμαρίων και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.