«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 220.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (27-11-2012) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 41χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 41χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των...
225.420,60 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».



Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν 48 κιλά κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες

Για έναν από τους δράστες εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες


Συνελήφθησαν χθες (26-11-2012) το απόγευμα, στο Πανόπουλο Ηλείας από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 52, 48 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις των δραστών πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από ενδελεχή έρευνα και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, ενήργησαν έρευνες στις οικίες και σε αγροτικούς χώρους ιδιοκτησίας των τριών ημεδαπών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • Δύο πλαστικά τσουβάλια που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 13,9 κιλών
  • Τρία πλαστικά βαρέλια και ένα δοχείο μέσα στα οποία υπήρχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 34,780 κιλών
  • Πέντε χάρτινες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 33,3 γραμμαρίων
  • Δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρους αναμεμειγμένους με κάνναβη συνολικού βάρους 170 γραμμαρίων
  • Μία μεταλλική ζυγαριά
  • Το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα
 Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα ο 39χρονος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 48χρονου προέκυψε ότι εκκρεμεί σε βάρους του, το από 18-5-2012 ένταλμα σύλληψης του ΛΑ’ Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, ληστείες σε τράπεζες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
 
 

Εξιχνιαστήκαν στην Αμαλιάδα, μία αρπαγή τσάντας και δύο κλοπές σε καταστήματα
Δράστες είναι δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 36 ετών
Εξιχνιαστήκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας μία αρπαγή τσάντας και  δύο κλοπές που είχαν συμβεί τον τελευταίο μήνα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 36 ετών για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης  κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα από την συστηματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι,  ο 24χρονος ενεργώντας είτε μόνος του, είτε από κοινού με τον 36χρονο συνεργό του, είχε διαπράξει το τελευταίο μήνα, μια αρπαγή τσάντας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής και δύο κλοπές σε καταστήματα της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Την  5-11-2012 στη Γαστούνη εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία της ιδιοκτήτριας, εισήρθε στο κατάστημα αφαιρώντας της το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 2-11-2012 το μεσημερι, στα Καβάσιλα, αφαίρεσε από 65χρονη ημεδαπή την τσάντας της, που περιείχε δύο χρυσά δαχτυλίδια αξίας περίπου 400 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 23-10-2012 στην Αμαλιάδα, διέρρηξαν κατάστημα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό πόσο των 400 ευρώ.
 Αμφότεροι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 24χρονος ειδικότερα, αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς ορούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο ημεδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.