«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα απάτες στην Αιτωλοακαρνανία
 
Ο δράστης παρουσιαζόταν ως υπάλληλος Υπουργείου που θα μεσολαβούσε για την επιδότηση επιχειρήσεων της περιοχής
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκομίστηκε ξεπερνά τις 40.000 ευρώ

Εξιχνιαστήκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων οι οποίες είχαν συμβεί πριν από έξη μήνες περίπου στην Αιτωλοακαρνανία και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού...


Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας 33χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη Βουλγάρα (ανδρόγυνο).

Ειδικότερα ο 37χρονος εκμεταλλευόμενος γνωριμία του με το ζευγάρι  ερχόταν σε επαφή τόσο τηλεφωνική όσο και δια ζώσης με επιχειρηματίες  και αγρότες της περιοχής στους οποίους παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποσπώντας τους  χρηματικά ποσά από 2.000 έως 6.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να  αναλάβει τις διαδικασίες υπαγωγής τους σε διάφορα προγράμματα  επιδοτήσεων.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων, από τις οποίες οι εννέα αφορούν  προγράμματα επιδότησης καλλιεργειών και οι υπόλοιπες προγράμματα  επιδότησης αλιείας και καταστημάτων.

Ο 37χρονος δράστης συστηνόταν ως «ΙΩΣΙΦΙΔΗΣ Δημήτριος» πρόσωπο, το οποίο,  από την αστυνομική έρευνα δεν αντιστοιχεί σε κανένα υπάλληλο  του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Οι πολίτες που έχουν εξαπατηθεί από άτομο με τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού στο τηλέφωνο 26460-41206.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Ο 37χρονος δράστης είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος την 3-3-2010 αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου
Αναμφισβήτητα το Αστυνομικό Τμήμα αποτελεί το κύτταρο του Σώματος της  Ελληνικής Αστυνομίας και το πρώτο σημείο επαφής της με το πολίτη. 
Στόχος είναι, οι εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών, να είναι σύγχρονες και λειτουργικές, να πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες  προδιαγραφές, να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το  προσωπικό, καθώς και προϋποθέσεις ταχύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταστέγαση του Αστυνομικού
Τμήματος Θέρμου  σε νέο κτίριο το όποιο πληροί  αυτές τις προϋποθέσεις.
Την 23-11-2012 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του  νέου Αστυνομικού Τμήματος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. ΣΙΑΜΟ Ιωάννη.
Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ο οποίος θα τελέσει τον Αγιασμό καθώς και όλοι οι φορείς και οι Αρχές της περιοχής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ
Ώρα 11:30 : Προσέλευση Προσκεκλημένων
Ώρα 11:45 : Άφιξη Επισήμων
Ώρα 11:50 : Έναρξη Τελετής Αγιασμού
Ώρα 12:00 : Ομιλία Διοικητή Α.Τ. Θέρμου
Ώρα 12:10 : Χαιρετισμός Εκπροσώπου Σώματος
Ώρα 12:20 : Τελετή Εγκαινίων
Ώρα 12:30 : Πέρας Τελετής – Μικρή Δεξίωση


Ειδικό φυλλάδιο διανέμεται σε υπηκόους τρίτων χωρών για την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους
Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα επιστροφής στην πατρίδα τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση    

Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, το όποιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, σχεδίασε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους.
Το φυλλάδιο μεταφράστηκε σε (13) γλώσσες-διαλέκτους και συγκεκριμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά, Μπενγκάλι, Κουρδικά, Φαρσί, Ουρντού, Παστού και Νταρί, ενώ αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα.
Το φυλλάδιο ενημερώνει τους αλλοδαπούς σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται για επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική τους επιβάρυνση.
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για την υποστήριξη του προγράμματος  επιστροφής των αλλοδαπών, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν :
·        εγκατάσταση «περίπτερου» στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24 – Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς, ενημερώνουν τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος,
·        ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στο νομό Αττικής και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν,
·        ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα,
·        επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές του Νομού Αττικής και διάθεση  έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους προσερχόμενους στους Δήμους αλλοδαπούς,
·        ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας,
·        διανομή εντύπου υλικού σε καταστήματα, όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσης τους.

Το κόστος για τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων φυλλαδίων χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.