«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία για απόπειρα κατάληψης κτιρίου του Ε.Κ. Αγρινίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Το Ε.Κ.Α καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, την προσπάθεια κατάληψης  του κτιρίου του από ομάδα αντιεξουσιαστών – κουκουλοφόρων το απόγευμα της Κυριακής 18/11/12, μετά το γνωστό κυνηγητό και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την...
αντίδρασή τους στα εγκαίνια των γραφείων της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στο Αγρίνιο.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κάποιοι «επαναστάτες» - «αντιεξουσιαστές» παίζουν πολύ καλά το ρόλο του προβοκάτορα που τους έχει αναθέσει το σύστημα  και οι μηχανισμοί του σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος  και των ταξικών συνδικάτων.
Φαίνεται να τους ενοχλεί  το γεγονός, ότι το Ε.Κ.Α. και τα ταξικά  σωματεία δρώντας στα πλαίσια του ΠΑΜΕ δεν μπαίνουν  σε παιχνίδια  γενικών αντιφασιστικών  δήθεν μετώπων, δεν γίνονται ουρά  αυτών που επιχειρούν να χειραγωγήσουν και αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους  από το κύριο: την πάλη για τα προβλήματα , την ανατροπή του συστήματος των καπιταλιστών και την εγκαθίδρυση της δικής τους  εργατικής – λαϊκής εξουσίας.
Στην προβοκατόρικη αυτή ενέργεια των «αντιεξουσιαστών» συνέβαλε με τη στάση της και η αστυνομία . Αφού πρώτα προφύλαξε με όλα τα μέσα τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» , στη συνέχεια  « έσπρωχνε» τις ομάδες αυτές προς το κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα προς την πλευρά του δημοτικού πάρκου και του Ε.ΚΑ. κι αυτό , όταν από την προηγούμενη μέρα υπήρχαν πληροφορίες ,ότι οι «αντιεξουσιαστές» θα επιχειρούσαν να καταλάβουν το κτίριο του Ε.ΚΑ. μετά τα επεισόδια που θα γινόταν με τα ΜΑΤ.
Από τα γεγονότα αποδεικνύεται και πάλι  ότι το παιχνίδι μεταξύ «αντεξουσιαστών» -«Χρυσής Αυγής» , κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους, είναι καλά στημένο  με βασική ευθύνη της συγκυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ , για τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκρατία των εργαζομένων και του λαού .
Τους ενοχλεί η σταθερή και ταξική στάση του Ε.Κ.Α. και του ΠΑΜΕ απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και η αποκάλυψη των αιτιών τους, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό  σύστημα , τους φοβίζει η οργή των εργαζομένων  και η πολιτική διέξοδος που προτείνουμε.
Κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν μας φοβίζουν και καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν με οποιονδήποτε μανδύα κι αν είναι καλυμμένοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα , να τα κάνουν μετερίζια του ταξικού τους αγώνα.
Να αντιπαλέψουν την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, την πολιτική των μνημονίων Ε.Ε.- μονοπωλίων και των κυβερνήσεων  τους μέχρι και την ανατροπή τους.
Νοέμβρης 2012
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.