«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση των οικοδόμων την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στο Αγρίνιο

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6,30 μ.μ. στο Ε.Κ Αγρινίου

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στο χώρο των κατασκευών, ο ανελέητος πόλεμος που κήρυξαν από κοινού οι κυβερνήσεις  της Ελλάδας ,η τρόικα ,το κεφάλαιο, δεν έχει τελειωμό...
Αυτός ο πόλεμος, ειδικά για τον κλάδο των κατασκευών, έχει πάρει ισοπεδωτικές διαστάσεις . Όλοι βιώνουμε τα αποτελέσματά του. Η ανεργία  έχει ξεπεράσει  το 90%, το μεροκάματο έχει καταντήσει  λαχείο, αλλά κι όσοι συνάδελφοι το έχουν είναι τέτοιο που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους . Πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν τους καταβάλλετε καν. Η εργοδοσία , έχοντας σαν όπλο τα μέτρα , όλα όσα πάρθηκαν στα προηγούμενα 2 χρόνια, αλλά και τα τελευταία με τη ψήφιση1 του πακέτου  του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού, τα αξιοποιεί για να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.  Να έχει τους συναδέλφους  με το φόβο της απόλυσης , να τους εκβιάζει, ότι αν διεκδικούν τα δικαιώματά τους , μπορούν να βρεθούν κι αυτοί στο δρόμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση της εργοδοσίας στα εργοτάξια της παραϊόνιας Αμβρακίας- Ακτίου , όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες .  Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στην κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους στα ζητήματα της υγείας – πρόνοιας και της παιδείας , καταλαβαίνουμε όλοι μας  ότι η ζωή μας είναι σκέτη κόλαση .
Σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση  πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας  και με ψηλά το κεφάλι, χωρίς ηττοπάθεια και μοιρολατρία να οργανώσουμε  την πάλη μας ενάντια συνολικά στην πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ- τρόικας – κεφαλαίου.
Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, στη συνοικία , στο χωριό, μαζί με τ’ άλλα  φτωχά λαϊκά στρώματα, δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία , δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία κι έχοντας σαν οδηγό τον προσανατολισμό του ΠΑΜΕ , προχωράμε .
Συνάδελφοι, σας καλούμε  στη Γ. Συνέλευση , να οργανώσουμε την πάλη του κλάδου με θέματα :
1.     Οι επιπτώσεις από τα μέτρα ( συγκυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου), οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.
2.     Η ανεργία στον κλάδο και οι θέσεις του ταξικού κινήματος.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια .
Έχουμε τη δύναμη να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές  που μας φέρνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε  για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας .
Έξω από την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς , για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6,30 μ.μ. στο Ε.ΚΑ.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δ.Σ του σωματείου που συνεδρίασε στις 21 Νοεμβρίου 2012 στα γραφεία του στο Ε.Κ.Α. εκτίμησε  τη δράση από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις κι αποφάσισε τη συνέχιση της δράσης για το επόμενο διάστημα .

Αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους οικοδόμους , αλλά κι όλους όσοι απασχολούνται στον κλάδο των κατασκευών σε Γενική Συνέλευση την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Νοέμβρη και ώρα 6,30 μ.μ. στο Ε.ΚΑ. με θέματα :

1.     Οι επιπτώσεις από τα μέτρα συγκυβέρνησης – τρόικας- κεφαλαίου στους εργαζόμενους του κλάδου . Οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.

2.     Ανεργία στον κλάδο των κατασκευών και οι θέσεις του ταξικού κινήματος.  

3.     Διάφορα τρέχοντα.

Επίσης καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής την προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου του Ε.ΚΑ. από ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων το απόγευμα της Κυριακής 18/11/2012, μετά το κυνηγητό και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο κέντρο τη πόλης , με αφορμή την αντίδραση τους στα εγκαίνια των γραφείων της φασιστικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» στο Αγρίνιο.

Τέτοιες προβοκατόρικες – τρομοκρατικές ενέργειες δεν φοβίζουν  το ταξικό κίνημα .

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν με οποιονδήποτε μανδύα κι αν είναι καλυμμένοι.

                                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
της  ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ