«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΌΧΙ σε όλες τις απολύσεις-στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις!

Ταξική Συσπείρωση Εργαζομένων
Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανιας

ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ
                       
                             ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΟΛΟΙ στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ στις 10.00

ΌΧΙ σε όλες τις  απολύσεις-στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

1. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουμε κάλεσμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με βασικό σύνθημα «Οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις Υπηρεσίες, ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά μέτρα, ΌΧΙ σε όλες τις απολύσεις-στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις». Αξιοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ), γνωρίζοντας πολύ καλά ότι... στη φάση αυτή, και μπροστά στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ένα γενικό και ξερό «όχι στις απολύσεις» και η 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ δεν είναι η απάντηση.

Η ευθύνη όμως γι’ αυτό βαραίνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 19/11/2012 πρότειναν: τουλάχιστον 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22/11, Γενικές Συνελεύσεις από 23 έως 28 Νοέμβρη σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου και εκεί να κριθεί και η απεργία διαρκείας.
2. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν και το εξής σκεπτικό που επίσης απορρίφθηκε:
Τα μέτρα  δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τσακίζουν όλο το λαό, όλους τους δημόσιους υπάλληλους. Οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα δεν αφήνουν απ’ έξω εκπαιδευτικούς και νοσοκομεία. Σήμερα ανακοινώθηκαν ήδη 6.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Οι υπόλοιπες 19.000 μέχρι το 2013 και 150.000 μέχρι το 2015 από πού θα βγουν; Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαϊκά δικαιώματα.
Οι απολύσεις  είναι μόνο ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και του αστικού κράτους. Ένα κράτος ταξικό, αντιλαϊκό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, πιο στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Ενιαία πάλη τώρα ενάντια στις απολύσεις και  ενάντια στο αντιλαϊκό αυταρχικό  κράτος της πλουτοκρατίας. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Λαϊκό μπλόκο-απειθαρχία.

Οργανώνουμε τον  αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης. Συνεχίζουμε με απεργίες, με καταλήψεις ώστε να μη δοθεί στην κυβέρνηση οποιαδήποτε ονομαστική ή άλλη κατάσταση που θα αξιοποιηθεί για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

3. Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση και διαχείριση του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.
    • Μονομερής διαγραφή του χρέους.
    • Αποδέσμευση από την ΕΕ.
    • Να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού.
             Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ βρίσκεται και η λύση!