«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις του Γ.Γ. της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. κ. Μ. Αγγελάκα

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ

Με τον Πρεσβευτή της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων Meynardo Los Banos Montealegre, ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πάτρα, συναντήθηκε, σήμερα το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αγγελάκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, κυρίως, θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, που αφορούν την περιοχή που καλύπτει η...
Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και οι προοπτικές περεταίρω ανάπτυξής τους.
Τον κ. Montealegre συνόδευε η Πρόξενος ε.τ. των Φιλιππίνων στην Πάτρα, Τασία Μανωλοπούλου.   

«Κατάρτιση Δασικών Χαρτών –

Αποτύπωση Σχεδίων Πόλεων και Ορίων Οικισμών»
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Η κατάρτιση δασικών χαρτών & η αποτύπωση σχεδίων πόλεων και ορίων οικισμών» ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., δημάρχων των περιφερειακών ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και στελεχών των Δασικών  Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στόχος της Συνάντησης, που έγινε στα πλαίσια της συνεχούς επιστημονικής ενημέρωσης των υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, ήταν ο συντονισμός των δράσεων για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της σύνταξης των Δασικών Χαρτών καθώς και της αντιμετώπισης με κεντρικό και ενιαίο τρόπο των όποιων προβλημάτων υπάρχουν ή μπορεί να ανακύψουν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  και απεύθυναν χαιρετισμό  ο  Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. Μανώλης Αγγελάκας, ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Δ/ντής  Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αντώνης Κανταρτζόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης.

Εκ μέρους της εταιρείας  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. συμμετείχαν ο Πρόεδρος  και Δ/νων Σύμβουλος Απόστολος Αρβανίτης, ο Διευθυντής Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος Μόσχος Βογιατζής και ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Δ/σης και Υλοποίησης Μελετών Δασικών Χαρτών & Φυσικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Νίκου.

Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.  έχει σχεδιάσει, προγραμματίσει και προκηρύξει την κατάρτιση Δασικών Χαρτών σε  11 Περιφερειακές Ενότητες. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 95% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι περιοχές που εντάσσονται στο έργο είναι περιοχές που κατά κύριο λόγο είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 ή περιλαμβάνουν εκτεταμένα τμήματα  από περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Το Σεπτέμβριο του 2012 υπογράφηκε η Σύμβαση της Μελέτης που αφορούσε τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της Σύμβασης της Μελέτης για την Π.Ε. Αρκαδίας. 

Από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ