«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με τη γροθιά!!!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου

Τηλ 26410-22325- Email somidip-enosi@hotmail.gr
Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί
όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι νικητές του αύριο
Μπ.Μπρέχτ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το  Δ.Σ του σωματείου στην τελευταία του  συνεδρίαση  λαμβάνοντας υπόψη τη λήξη της θητείας του αποφάσισε την  πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης την Κυριακή 25/11 στις 6μμ
 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι η περίοδος της καπιταλιστικής κρίσης που συνοδεύεται με πακέτα μέτρων και...
συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: Να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν, ώστε να περιφρουρηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα τους.

            Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , με το νέο πακέτο άγριων αντιλαϊκών μέτρων επιταχύνουν τη πορεία μας προς τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Σαρώνουν κάθε εργατική λαϊκή κατάκτηση των προηγούμενων 50 και πλέον χρόνων. Δίνουν χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στα όρια συνταξιοδότησης, στα επιδόματα, στις αποζημιώσεις. Επιβάλλουν πλήρη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, που σημαίνει 6ήμερη δουλειά, απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.λ.π.

            Κερδισμένοι από το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικα είναι οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Μεγάλες αλυσίδες εμπορίου, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ παίζουν  ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχουν. Κρίνουν  σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο.

            Η κερδοφορία τους  διατηρείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας, αλλά και των μικρών παραγωγών και προμηθευτών, των καταναλωτών με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών. Οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις είναι ήδη γενικευμένες στον κλάδο, η μερική απασχόληση, οι  απολύσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει αυξηθεί.

            Η κούρσα του ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις οδηγεί σε μια διαρκή, χωρίς φρένο, χειροτέρευση των όρων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.  Παράλληλα τα τελευταία χρόνια δεκάδες μικρομάγαζα έκλεισαν αφήνοντας άνεργους  τους συναδέλφους   μας και άλλα ακόμη δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του ανταγωνισμού και την φορομπηχτική πολιτική. «Εφαρμόζεται» ο νόμος του μεγάλου κεφαλαίου « το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Χρειάζεται από κοινού πάλη μικροεμπόρων και εμποροϋπαλλήλων ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική τους. Αυτός είναι ο κοινός μας αντίπαλος.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Το σωματείο μας έχει ταχθεί υπέρ της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν ακολουθεί τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίες έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στη διαμόρφωση εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζομένους, υπονομεύουν κάθε εργατικό αγώνα στο όνομα της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τη μερική απασχόληση, τα ωρομίσθια, την απελευθέρωση των ωραρίων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, έχουν τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας .
                  Είναι και δική σου ευθύνη και χρέος αυτή η πάλη να δυναμώσει
            Στις εκλογές του σωματείου μας συμμετέχουμε, ψηφίζουμε μαζικά, δυναμώνουμε το σωματείο, γινόμαστε δραστήρια μέλη!!!
Απαντάμε αποφασιστικά: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!
            Σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς , συζητάμε, αποφασίζουμε, οργανώνουμε την αντίσταση, τον αγώνα μας. Είναι στο χέρι μας να μη δεχτούμε να μειώνεται ο μισθός μας, να καταπατούνται τα δικαιώματα μας. Είναι στο χέρι μας να απαιτήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να ικανοποιούνται οι ανάγκες της οικογένειας μας. Να έχουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας ,φάρμακα, παιδεία για τα παιδιά μας.
            Κανείς να μην εγκλωβιστεί στη λογική της υποχώρησης. Έτσι μας θέλουν να σκεφτόμαστε. Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα δεν θα έχει τέλος όσο υποχωρούμε. Τέρμα πια, καμιά άλλη θυσία. Αφορά τη ζωή μας, τη δική μας και των παιδιών μας, την επιβίωση μας.
Με οργάνωση και δυνατό σωματείο δίνουμε μήνυμα :

ότι δεν μπορούν να μας έχουν στο χέρι, να
μας τρομοκρατούν, να μας εκβιάζουν, να μας
διασπούν, να απομονώνουν
ατομικά τον καθένα.

στους πολιτικούς εκφραστές των μονοπωλιακών ομίλων (κυβέρνηση, κόμματα του δήθεν μονόδρομου
 της ΕΕ), που προωθούν το συμβιβασμό, την απογοήτευση,
τη μοιρολατρία, την προσμονή της λύσης
 από τα πάνω, χωρίς τη δική σου δράση.
ότι αρνούμαστε την αφαίρεση των δικαιωμάτων, αντιπαλεύουμε
την εκμετάλλευσή μας
σε αυτούς που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη
που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
            Δυναμώνοντας το Σωματείο μας, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ που είναι πολύτιμος συμπαραστάτης και οργανωτής της πάλης όλης της εργατικής τάξης.
            Οι μεγαλέμποροι, οι ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων και  Super Market έχουν την εξουσία στα χέρια τους, έχουν τις δικές τους κυβερνήσεις και παρόλα αυτά είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις.  Εσύ θα μείνεις  ανοργάνωτος;
            Η αντεργατική επίθεση γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη. Στήριγμα έχουμε ο ένας τον άλλο και  όλοι το ταξικό σωματείο μας. Να ενώσουμε τη δύναμή μας κάτω από την ομπρέλα του! Αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με τη γροθιά.
Γίνε Μέλος Του Σωματείου! Για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό, πιο ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο μας. Για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με τη συλλογική δράση μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.