«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το ΚΚΕ για τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων.  Πρέπει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση...


Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Η αγωνιστική δράση και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν τα σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές δείχνουν το δρόμο αντίδρασης, για να βάλουμε φραγμό και να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματά της. Πιο αποφασιστικά και μαζικά πρέπει να απλωθεί η αγωνιστική ομπρέλα της ταξικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν δείξει ακόμα την πραγματική τους δύναμη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν. Οργάνωση στα σωματεία, στους κλάδους, στις γειτονιές και όχι να περιμένουν λύσεις από «σωτήρες» και φιλάνθρωπους. Η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζεται με ένα πακέτο μακαρόνια και με ληγμένα τρόφιμα.

Τώρα, μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων, κατάργηση των χαρατσιών, της φορολογίας στο πετρέλαιο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή των χρεών για πρώτη κατοικία στις οικογένειες ανέργων και φτωχών. Πάγωμα όλων των δανείων για οικογένειες και επαγγελματίες - εμπόρους που αδυνατούν να πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει πιο αποφασιστικά να εκφράσουν την απειθαρχία και ανυπακοή τους στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ, στα κόμματα που τις υπηρετούν.