«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους το λαό να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012
 Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6,30 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου

39 χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την ηρωική εξέγερση του λαού στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη Χούντα των συνταγματαρχών.
Νεολαία , εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ αψηφώντας τον κίνδυνο και για την ίδια τους τη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση και την τρομοκρατία του στρατιωτικού ,φασιστικού καθεστώτος,  για την ανατροπή του.
Αγωνίστηκαν για δημοκρατικές , πολιτικές ελευθερίες, καλύτερη παιδεία, μισθούς και μεροκάματα, καλύτερες τιμές  στα προϊόντα , ενάντια στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, αγωνίστηκαν ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Τα συνθήματα  ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ , ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ έδιναν το περιεχόμενο του αγώνα τους στις τότε συνθήκες...

Τα συνθήματα αυτά παραμένουν και σήμερα επίκαιρα , καθώς η εξάρτηση της χώρας από ξένα και ντόπια μονοπώλια κι από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ( Ε.Ε.- ΝΑΤΟ- Δ.Ν.Τ κ.λ.π.) παραμένει και δυναμώνει.
Σήμερα που η ανεργία καλπάζει , η φτώχεια και η εξαθλίωση μεγαλώνουν , η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, σήμερα που ξεπουλιέται  κάθε δημόσια περιουσία, που υπογράφονται μνημόνια και ψηφίζονται βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα για να  κερδίζει η πλουτοκρατία, που η χώρα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  στην περιοχή, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου δείχνουν το δρόμο της αντίστασης, της πάλης, του αγώνα  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.
Το Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους, το λαό , να τιμήσουν  την επέτειο του Πολυτεχνείου αγωνιστικά, ταξικά στην συγκέντρωση και την πορεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6,30 μ.μ. το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ,η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.
Ε.Κ.Α.