«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Αραβική Άνοιξη - Μελέτες Διεθνών Σχέσεων

 Του Ηλία Κουσκουβέλη
Το παρόν έργο εγκαινιάζει τη σειρά του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μελέτες Διεθνών Σχέσεων

Τέσσερις πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες αναλύουν, εξηγούν και έρχονται να ερμηνεύσουν το πολύπλοκο και δυναμικό φαινόμενο της Αραβικής Άνοιξης, αναδεικνύοντας το "γιατί", το "πού", το "πότε" και το "πώς". Η θεωρητική προσέγγιση του παρόντος συλλογικού έργου ξεφεύγει από τα...
στερεότυπα, συνδυάζοντας τη θεωρητική με την επεξηγηματική ανάλυση βοηθάει τον αναγνώστη να εμβαθύνει στις εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο, και παράλληλα καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία των Διεθνών Σχέσεων.
Σας ενημερώνω για την πρόσφατη δημοσίευση από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τού συλλογικού τόμου Η Αραβική Άνοιξη, του οποίου την έκδοση επιμελήθηκα επιστημονικά.
Πρίκειται για την πρώτη επιστημονική προσέγγιση του θέματος στην Ελλάδα και περιέχει δοκίμια των Ηλία Κουσκουβέλη, Κλεάνθη Κυριακίδη, Νίκου Ραπτόπουλου και Σπύρου Λίτσα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: http://www.kouskouvelis.gr

Το βιβλίο διατίθεται στο χώρο των Εκδόσεων (εντός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και στα βιβλιοπωλεία.

Ηλίας Κουσκουβέλης