«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια στο Αγρίνιο.

Δράστες είναι πέντε ημεδαποί, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν συλληφθεί.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών σε διαμερίσματα της περιοχής.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 45.000 ευρώ...

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα που διέπραττε τον τελευταίο μηνά κλοπές σε διαμερίσματα στο Αγρίνιο.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (ένας άνδρας και τρεις γυναίκες) ηλικίας 32, 24, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες (11-11-2012) το πρωί, οι τέσσερις συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού μετέβησαν, με σκοπό την κλοπή, σε διαμέρισμα 56χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικους  και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβηκαν άμεσα στην οικία του 56χρονου, όπου εντόπισαν τους τέσσερις δράστες στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους συλληφθέντες οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι, μία τσακισμένη τηλεκάρτα και διάφορα τραπουλόχαρτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να παραβιάζουν τις πόρτες των σπιτιών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι οι πέντε ημεδαποί τον τελευταίο μήνα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές, σε διαμερίσματα στο Αγρίνιο αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη,  έχουν εξιχνιαστεί έξι κλοπές – διαρρήξεις κατοικιών στο Αγρίνιο ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.