«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σύσκεψη για Περιφέρεια και Καλλικράτη στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας-Αγρίνιο

Σύσκεψη για Περιφέρεια και Καλλικράτη στο Επιμελητήριο την Κυριακή 2 Μαΐου με καλεσμένους όλους τους βουλευτές, την ΤΕΔΚ και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά με απουσίες….

Τα 17 Αυτοδιοικούμενα Ν.Π.Δ.Δ. Επιχειρηματιών και Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι Ομοσπονδίες και Σωματεία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών, οι Ενώσεις Αγροτών, Δημοσίων Υπαλλήλων και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού εμμένουν στην πρότασή τους για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Αγρίνιο 3 Μαΐου 2010

Οι παρακάτω υπογράφοντες Πρόεδροι Φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, όπου είχαν κληθεί να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι βουλευτές του νομού, η ΤΕΔΚ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εμμένουν στη θέση που έχουν εκφράσει ανοιχτά για μια νέα Περιφέρεια με βάση την Αιτωλοακαρνανία.
Εκ των προσκληθέντων παρέστησαν μόνο ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός. Αν και επρόκειτο για σύσκεψη και όχι για ανοιχτή συγκέντρωση παρέστησαν και οι πολιτευτές κ.κ. Σάκης Τορουνίδης και Νίκος Καραπάνος καθώς και δημοσιογράφοι. Επισημαίνεται ότι από τους Βουλευτές και την ηγεσία της ΤΕΔΚ μόνο ο κ. Κουρουμπλής απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο έκανε λόγο για κακή συνεννόηση.
Πέρα από τη δυσαρέσκεια όλων των φορέων για τη στάση αυτή του πολιτικού προσωπικού της περιοχής, οι 17 φορείς που αποτελούν την κίνηση αυτή δεσμεύτηκαν να συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους στους πολίτες του Νομού και της ευρύτερης περιοχής και να δυναμώνουν με τις παρεμβάσεις τους τη φωνή τους ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τα τόσα δύσκολα που συμβαίνουν.
Ακόμη αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την εφαρμογή των προβλέψεων του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

1. Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
2. Περιφερειακό Τμήμα Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
3. Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου
4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου
5. Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδος
6. Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου
7. ΕΑΣ Αγρινίου
8. Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας
9. Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου
10. Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος
11. Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων
12. Σύνδεσμος Οικονομολόγων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος
13. Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας
14. Σύλλογος Χοιροτρόφων Νομού Αιτωλοακαρνανίας
15. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
16. Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας

17. Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού Νομού Αιτωλοακαρνανίας