«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Το Αγρίνιο στους Δρόμους!

Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 5 Μάη έγινε αρκετά αισθητή και στο Αγρίνιο!
Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε το Π.Α.ΜΕ και το Ε.Κ. Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας, που άρχισε στις 10:30 π.μ.
Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο κ. Γιάννης Δήμας από την Πανελλήνια Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδας, ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας και μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και η κ. Π. Τριάντη μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών.
Κεντρικός ομιλητής ο κ. Μίλτος Καραγιάννης, μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.).

Τραντάχθηκε η πόλη απ’ τα συνθήματα στην πορεία που ακολούθησε! Παπαστράτου-πλατεία Ξηρομέρου- πλατεία Χατζοπούλου- και κατάληξη στην πλατεία Δημοκρατίας.

Μια χαρακτηριστικά εικόνα, ενδεικτική της αντιμετώπισης των απεργών απ’ το λαό: Όταν η πορεία έφτασε στην οδό Σουλίου, βρέθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές ένας διερχόμενος συνταξιούχος χαιρετώντας και φωνάζοντας … «Γεια σας παιδιά! Για σας λεβέντες! Καλή επιτυχία»!

Τούτη η μέρα αντίστασης και αγώνα του ελληνικού λαού, έναντι των σκληρών μέτρων, χαρακτηρίστηκε από τη μαζικότερη συμμετοχή του κόσμου του Αγρινίου και της γύρω περιοχής, από κάθε άλλη φορά!