«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press


ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ
Το “άνοιγμα” της Κίνησης και το “όχι” του Μπουλέ
Στον κύκλο επαφών και συζητήσεων που έχει ανοίξει η Κίνηση Πολιτών σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής πλειοψηφίας που θα καταθέσει τη διαφορετική πρόταση για την πόλη, αρκετά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής θετικά μηνύματα. Ωστόσο, υπήρξε και μια ηχηρή διαφωνία. Αυτή μεταξύ Κίνησης και του Γιάννη Μπουλέ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Κίνησης, ο νυν δήμαρχος Πυλήνης αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής από τη βάση, κάνοντας έτσι τη συνεργασία ανέφικτη, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση αποτελούσε μια πρώτη συζήτηση, που μπορεί μεν να μην καρποφόρησε, αλλά δεν έκλεισε και την πόρτα για συνεργασία σε μελλοντικό επίπεδο.

Να βγουν όλα στο φως για την αποχέτευση
Ή το έδαφος είναι σαθρό, ή κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος μας..Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η ΔΕΥΑΝ στην κατοχή της, προκύπτει ότι ένα σημαντικό μέρος των υπερβάσεων του έργου, τα οποία και καλούμαστε να πληρώσουμε, προήλθαν λόγω της... σαθρότητας του εδάφους.Πάνω από 1.000.000 ευρώ επιπλέον (!) του αρχικού προϋπολογισμού στοίχισαν τα αντιστηρίγματα που χρησιμοποιήθηκαν κι αυτό παρότι υπήρχε και γεωλογική μελέτη.Οπότε οι εκδοχές είναι δύο. Ή το έδαφος της Ναυπάκτου είναι πράγματι σαθρό και χρειάστηκε... στήριξη, ή κάποιοι, με ... σαθρές τσέπες και συνειδήσεις, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι πλέον τα αντιστηρίγματα έχουν αφαιρεθεί, το έργο έχει χωθεί, και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι... ελέφαντας!

Η Χάλκεια ανήκει στη Ναυπακτία
Έστω και καθυστερημένα, ο δήμος Ναυπάκτου πήρε θέση για το ζήτημα της Χάλκειας στηρίζοντας τις παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις του συμβουλίου της, που θέλουν το δήμο να έρχεται στη Ναύπακτο και τα χωριά Περιθώρι και Γαλατά να οδεύουν προς Μεσολόγγι Ταυτόχρονα το τοπίο στο γειτονικό δήμο μυρίζει μπαρούτι, με την κάθε πλευρά να επιστρατεύει όποια όπλα διαθέτει.

Στις Οινιάδες το Ηρώο Ναυμαχίας;
Εμπλοκή φαίνεται να έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ανέγερση του Ηρώου Ναυμαχίας Ναυπάκτου στη Ναύπακτο, παρά την ύπαρξη ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. “Αν τελικά δεν γίνει εδώ, θα το φτιάξω στο Δήμο Οινιαδών”, σημείωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γρηγόρης Βαρελάς, μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί...

Ναυπακτιακός: ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Ο πανάξιος πρωταθλητής Ναυπακτιακός Αστέρας γιόρτασε το Σάββατο την κατάκτηση του τίτλου σε μια πρωτόγνωρη φιέστα για τα δεδομένα της πόλης. Παίχτες, προπονητής και διοίκηση αξίζουν και με το παραπάνω το χειροκρότημα όλων, ελπίζοντας σε ακόμα πιο όμορφες ημέρες.