«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ε.Κ. Αγρινίου-Η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Αγρίνιο 6 – 4 -10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ε.Κ.Α. χαιρετίζει τους εργαζόμενους της περιοχής και όλης της χώρας που απείργησαν χτες 5 Μάη ενάντια στα πιο άγρια αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης , της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. , μέτρα που κάνουν την πλουτοκρατία ακόμα πιο πλούσια και γυρίζουν τους εργαζόμενους πολλές δεκαετίες πίσω.
Η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία , παρά την τρομοκρατία σε πολλούς εργασιακούς χώρους , αλλά και τον απεργοσπαστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση ανησύχησαν από τη συμμετοχή των εργαζομένων στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και το αίτημά τους να παρθούν πίσω τα μέτρα κι έτσι χθες έπιασαν δουλειά «οι σκοτεινοί» και φανεοί μηχανισμοί, ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες, γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι προβοκάροντας τους αγώνες των εργατών και του ΠΑΜΕ . Δε δίστασαν να κάψουν κτίρια στην Αθήνα, να προσπαθήσουν να εισβάλουν στη Βουλή και να δολοφονήσουν τρεις εργαζόμενους μέσα σε τράπεζα με βόμβες μολότοφ .
Συμμάχους σ’ αυτή την προβοκάτσια βρήκαν τον περιβόητο Καρατζαφέρη, αλλά και ορισμένα πληρωμένα «παπαγαλάκια» των Μ.Μ.Ε. , των αστών αφεντικών τους, έχοντας και την πολιτική κάλυψη στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Εδώ και μερικές ημέρες μας λένε ότι πρέπει να βγαίνουν παράνομες οι απεργίες και οι διαδηλώσεις π.χ. Τέλογλου- Κ Μητσοτάκης κ.α. και ότι είναι εθνική ανάγκη και πατριωτισμός να εφαρμοστούν τα μέτρα, π.χ. ο κ. Παπαπανδρέου , αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε
Στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους , να τους φοβίσουν για να μην κινητοποιούνται για τα προβλήματά τους . Στόχο έχουν να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
Τους καταγγέλλουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους περιφρουρώντας τον και αποκρούοντας κάθε μορφής προβοκάτσια.
Η εργατική τάξη με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα , τη νεολαία , τους συνταξιούχους , τους μετανάστες να συνεχίσουν τον αγώνα στο πλάι του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα ακόμα και αν ψηφιστούν στη Βουλή.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.