«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Λεφτά υπάρχουν: που πάνε όμως τα λεφτά!


Κυρία Υπουργέ, κύριοι υφυπουργοί Περιβαλλόντος...
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις περιβαλλοντικές σας ευαισθησίες και για την πολιτική την οποία πρεσβεύετε, όμως για λόγους οικονομίας της συζήτησης και μόνο, θα δεχτούμε τις "καλές και αγαθές σας" προθέσεις! Στις δύσκολες ώρες που περνάει η πλειοψηφία του λαού μας, σας καλούμε λοιπόν να πάρετε την πρωτοβουλία και να παγώσετε όλες τις οικονομικές επιδοτήσεις που δίνετε στους Μεγαλοεργολάβους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ (υδροηλεκτρικά φράγματα, πάρκα φωτοβολτα'ι'κών, αιολικά πάρκα) και να τις δώσετε αυτούσιες στους χειμαζομένους πολίτες της χώρας για την εγκατάσταση φωτοβολτα'ι'κών στις σκεπές και τις ταράτσες των σπιτιών τους, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται πλήρως το κόστος τους!
Δεν σας ζητάμε κάτι που να αντιβαίνει την πολιτική που υποτίθεται πως πρεσβεύετε!
Θα σας θυμήσουμε τα λόγια ενός παλαιού πολιτικού και συμπατριώτη μας- του Γεώργιου Καφαντάρη: "Αι παλαιαί κυβερνήσεις υπό το πρόσχημα, ότι το κεφάλαιον έχει ανάγκην ιδιαιτέρων περιποιήσεων, διά να μη φυγαδευθή, ουδέποτε εσκέφθησαν την προστασίαν της εργατικής τάξεως. Και το μεν κεφάλαιον δεν εφυγαδεύθη [...]. Εφυγαδεύθησαν όμως αι εργατικαί χείρες, που αποτελούν την δύναμιν και την ισχύν του τόπου, όχι μόνον την οικονομικήν, αλλά και την εθνικήν"...
Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές του, και αντί να χαρίζετε δισεκατομμύρια ευρώ στους Μεγαλοεργολάβους ( και μάλιστα για έργα που επικρίνονται πολύ για τις συνέπειες τους στην Παρθένα Φύση όπως είναι ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ! ) δώστε τα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη: στους Έλληνες Πολίτες!
Έχετε όμως το σθένος να πράξετε κάτι τέτοιο; Ή μήπως εκτός από το σύμφωνο σταθερότητας με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, έχετε υπογράψει και σύμφωνο σταθερότητας με τους μεγαλοεργολάβους;
Επειδή ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα μας απαντήσετε στο τελευταίο μας ερώτημα, θα σας υπενθυμίσουμε πως η Ιστορία είναι αμείλικτος κριτής και τελικά θα κριθούμε όλοι απ'αυτήν: και εμείς αλλά και εσείς!

www.konstantinosdavanelos.blogspot.com