«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ»

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Λέμε εμείς - οι όπως μας περιγράφουν δογματικοί, κυνικοί, όχι κοσμικοί, αγκυλωμένοι στο παρελθόν κ.λ.π. – ότι το Προεδρείο της ΕΣΕΕ και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της, κάνουν κυβερνητικό συνδικαλισμό, ότι είναι βολεμένοι και συμβιβασμένοι.
Όταν εμείς – που με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς μας περιγράφουν – επειδή αυτά λέμε για την ΕΣΕΕ και το ρόλο που παίζει.
Αυτοί οι άλλοι, εξοργίζονται, βγάζουν σπυράκια, επιστρατεύουν ταμπέλες κ.λ.π.
Ε! λοιπόν!!!
Επειδή το παρατράβηξαν και επειδή σε όλα υπάρχουν όρια, ας αρχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε τώρα:
Ποιος είναι με ποιον.
Ποιον στηρίζει και υποστηρίζει.
Ποιον έχει σύμμαχο και φίλο και ποιον εχθρό.
Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:
Στις 19 ΜΑΙΟΥ 2010 η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) διακίνησε Δελτίο Τύπου με τίτλο:
«Ελλάδα: Σημαντική εμπορική και ναυτιλιακή πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε.»
Γράφει εισαγωγικά:
«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, θεωρώντας την Ελλάδα ως την σημαντικότερη εμπορική και ναυτιλιακή πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της COSCO HELLAS Mr. Sun Zhabo, με την οποία ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Σκοπός της διμερούς συνάντησης θα είναι η συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ των δύο χωρών εμπορικών σχέσεων.
Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας είναι η απόφαση μεταφοράς του ευρωπαϊκού επιχειρησιακού κέντρου της COSCO στην Ελλάδα, καθώς και η καθιέρωση του Πειραιά ως κύρια λιμενική ευρωπαϊκή βάση.
Τα κυριότερα αιτήματα της ΕΣΕΕ προς τον Πλοίαρχο Wei Jiafu καθώς και τους παράγοντες της ΣΕΠ που εκπροσωπούν την COSCO στην Ελλάδα είναι :
√ Διακίνηση του συνόλου των φορτίων με πλοία feeder από τον Πειραιά προς την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.
√ Σιδηροδρομική σύνδεση του σταθμού container του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου.
√ Αξιοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος με την επισκευή πλοίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.»
Και πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλε η ΕΣΕΕ λέει:.
«Η ΕΣΕΕ παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης , για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την ευελιξία στην αγορά εργασίας και γενικότερα στη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για τους Έλληνες και ξένους επενδυτές.
Οι πάγιες θέσεις της και οι προτάσεις της έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα προώθησης της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της προόδου του τόπου.
Η ΕΣΕΕ έχει θεσμικό ρόλο στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχοντας ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ συμβάλλει στην διαμόρφωση της εμπορικής πολιτικής με την συμμετοχή εκπροσώπων της στα διάφορα θεσμικά όργανα και φορείς
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της COSCO, Captain Wei Jiafu, στην Ελλάδα, θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί του με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων, την ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την μεταφορά τεχνογνωσιών και καλών πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».
Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:
COSCO = Κινέζοι.
COSCO = Χιλιάδες Κινέζικα μαγαζιά και πλανόδιοι.
COSCO = Κλείνεις εσύ και ανοίγει Κινέζος.
COSCO = Εκχώρηση-ξεπούλημα σε ξένους εθνικής περιουσίας.
COSCO = Καπιταλισμός = Ανεργία και εξαθλίωση για σένα και τα παιδιά σου.
Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:
Εξακολουθείς να έχεις απορία πως και γιατί τόσα πολλά Κινέζικα; πως και γιατί τόσοι πολλοί Κινέζοι; γιατί κανείς δεν τους ελέγχει;
Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί είναι Κυβερνητική η ΕΣΕΕ.
Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί τα Μ.Μ.Ε. βρίζουν και βρίζουν και βρίζουν, όσους αντιδρούν στην εκχώρηση των λιμανιών στην COSCO.
Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί βρίζουν τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου που λέει όχι στους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές» της ΕΣΕΕ, τα παπαγαλάκια της και γιατί οι βολεμένοι και συμβιβασμένοι τον συκοφαντούν.
Εξακολουθείς να έχεις απορία γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν δημοσιεύουν τα Δελτία Τύπου μας και τις Ανακοινώσεις μας.

Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:
Βλέπεις πως γίνονται οι μπίζνες, έτσι απλά, ταπεινά, ηθικά και θεσμικά.

Αυτοαπασχολούμενε και μικρέ έμπορε:
Μήπως ; είναι ώρα να σκεφτείς πως πρέπει:

Να ενωθείς με αυτούς που σε καλούν να αντιδράσεις και να αγωνιστείς και να εγκαταλείψεις όσους σου ζητούν και σου προτείνουν συναίνεση, ήπιο κλίμα και κόσμια συμπεριφορά.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.