«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ...κατά ΕΣΕΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

«ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Στις 15-16 Μάιου, η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, το ανώτατο όργανό της – αυτό που μπορεί να καθαιρέσει τόσο το Διοικητικό της Συμβούλιο όσο και όλα τα άλλα όργανά της – συζήτησε και υπερψήφισε με πλειοψηφία, που δεν απαιτούσε καν καταμέτρηση, τη συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στις 20-5-2010, με πρωινό κλείσιμο των καταστημάτων (η πρόταση ακριβώς που υπερψηφίστηκε).

Το συνδικαλιστικά έντιμο και δημοκρατικά στοιχειώδες, ήταν το Προεδρείο της ΕΣΕΕ – που είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης – να πράξει την καταστατική και συνδικαλιστική του υποχρέωση. Δηλαδή να κινητοποιηθεί για την υλοποίηση της απόφασης ή αν η απόφαση είναι σε αντίθεση με τη συνείδησή του ή τυχόν εξαρτήσεις και δεσμεύσεις του, να παραιτηθεί.

Αντί για τα παραπάνω, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και το Προεδρείο της:
• Απέκρυψαν την απόφαση από τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία επί εξάμηνο αποτελούν καθημερινό «μαϊντανό» επί παντός
και
• Απέκρυψαν την απόφαση από τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους οποίους επί εξάμηνο επίσης βομβαρδίζουν με ενημέρωση σχεδόν και επί των καιρικών μεταβολών (πάντα, βέβαια, σύμφωνα με το κρατικό δελτίο καιρού).

Αυτοί λοιπόν οι «συνδικαλιστές» επέλεξαν, αφού άφησαν να χαθεί μια ολόκληρη μέρα από τη λήψη της απόφασης, να κοινοποιήσουν στις Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων και μόνο σε αυτές, επιστολή με θέμα: «Κινητοποιήσεις Ασφαλιστικού».

Μια επιστολή, μνημείο υπόγειων φραστικών σχημάτων με μοναδικό στόχο την αλλοίωση και υπονόμευση της απόφασης της Γ.Σ. και την αποτροπή για συμμετοχή των εμπόρων στην κινητοποίηση που υπερψήφισε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.

Συγκεκριμένα, η επιστολή τους λέει:
«Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίαση της 15ης Μαΐου, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων και κατά πλειοψηφία, την συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στην κινητοποίηση ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με συμβολικό πρωινό κλείσιμο των καταστημάτων την 20 Μαΐου 2010».

ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Παρατηρήσεις:
Α) Ξαφνικά το Προεδρείο της ΕΣΕΕ ανακάλυψε την ανάγκη αναφοράς σε πλειοψηφία – αφήνοντας να εννοηθεί η ύπαρξη μειοψηφίας – όχι φυσικά για να την αναδείξει αλλά για να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή.
Β) Συνδικαλιστικά έντιμος όμως είναι εκείνος ο οποίος ταυτόχρονα ομολογεί ότι:
• Είναι κατά πλειοψηφία Πρόεδρος.
• Έχει εκλεγμένους κατά πλειοψηφία συνεργάτες στο Προεδρείο.
• Ενεργεί σαν Προεδρείο και Διοικητικό Συμβούλιο με κατά πλειοψηφία αποφάσεις.
• Μετέχει στους διαλόγους, συσκέψεις, συναντήσεις, με κατά πλειοψηφία έγκριση.
• Συνομολογεί με την κυβέρνηση σε φορολογικό, ασφαλιστικό κ.λ.π. με κατά πλειοψηφία ανοχή κ.λ.π.
• Άλλωστε και οι Νόμοι της Κυβέρνησης, κατά πλειοψηφία και μάλιστα οριακή εγκρίνονται από τη Βουλή.
• Η δε κυβέρνηση εκλέγεται από μειοψηφία και κυβερνά χάρη στο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, παρά του ότι επί των ψηφισάντων είναι μειοψηφία.

Συνεχίζει η επιστολή:
«…και –ως εκ τούτου- δεν έχει καταστεί εφικτή η προετοιμασία της κινητοποίησης από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει, κατά το καταστατικό, την αρμοδιότητα της σχετικής απόφασης και οργάνωσης».

ΜΑΘΗΜΑ 2ο
Παρατηρήσεις:

Α) Την προσωπική σας ενόχληση που η Συνέλευση αποφάσισε συμμετοχή σε απεργία που εσείς δεν θέλατε, μην την μεταφέρετε στα συνδικαλιστικά δρώμενα.
Β) Να ξεπεράσετε τις «βοναπαρτικές» σας απόψεις, πως μόνο το ιερατείο του Προεδρείου σας έχει δικαίωμα να αποφασίζει.
Γ) Είναι εκτροπή συνδικαλιστική και δημοκρατική να επικαλείται κάποιος για οποιοδήποτε θέμα, σαν αρμόδιο το Δ.Σ. να λαμβάνει απόφαση και να αφήνει να εννοηθεί ότι είναι αναρμόδια η Γενική Συνέλευση.

Υ.Γ. Γράφατε:
«δεν ήταν εφικτή η προετοιμασία της κινητοποίησης»
ΩΡΑΙΑ! Κατανοούμε τη δήλωση ανικανότητας, οφείλατε λοιπόν να γνωστοποιήσετε έντιμα, χωρίς φραστικούς ευνουχισμούς την απόφαση και να αφήσετε να κάνουμε εμείς, αυτό που δηλώνετε εσείς ανικανότητα να πράξετε.

Ολοκληρώνεται η επιστολή:
«Δεδομένης δε της στενότητας χρόνου μέχρι την έναρξη της κινητοποίησης και επειδή δεν είναι εφικτή η μέχρι τότε σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, μεταφέρουμε το θέμα στα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων μελών, ώστε να αποφασίσουν ελεύθερα, τόσο το γενικότερο πλαίσιο όσο και την χρονική διάρκεια της κινητοποίησης στους χώρους ευθύνης τους, σύμφωνα και με τις τοπικές συνθήκες.»

ΜΑΘΗΜΑ 3ο
Παρατηρήσεις
Α) Την απροθυμία, ή την υστεροβουλία, όποιος προσπαθεί να την εξηγήσει με φθηνές δικαιολογίες λειτουργικής ανεπάρκειας, εκτίθεται.
Β) «Η μεταφορά του θέματος στα Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων» που έγραφε η επιστολή δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μία απαράδεκτη μεθόδευση «κυβερνητικού επιπέδου» για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Γι’ αυτό:
Η συγκεκριμένη δικολαβική επιστολή:

 Εστάλη μόνο στις Ομοσπονδίες σε νεκρό χρόνο τη Δευτέρα το μεσημέρι, έτσι ώστε και να το στείλουν αυτές την επόμενη στους Συλλόγους να μην υπάρχει χρονικό περιθώριο.
 Δεν στάλθηκε ποτέ σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους (όπως γίνεται καθημερινά με τα Δελτία Τύπου της ΕΣΕΕ και του Προέδρου της).
 Δεν στάλθηκε ποτέ στους Αντιπροσώπους (όπως γίνεται καθημερινά με τα Δελτία Τύπου της ΕΣΕΕ και του Προέδρου της).
 Δεν στάλθηκε ποτέ στα Μ.Μ.Ε. (όπως γίνεται καθημερινά με τα Δελτία Τύπου της ΕΣΕΕ και του Προέδρου της).
 Δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ (όπως γίνεται καθημερινά με τα Δελτία Τύπου της ΕΣΕΕ και του Προέδρου της).

Υ.Γ.1 Στις 19/5/2010 η ΕΣΕΕ έστειλε επιστολή στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της «COSCO HELLAS Mr. Sun Zhabo, με την οποία ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα» για να κάνει δουλειές με τους Κινέζους.

Σε αυτή την επιστολή η ΕΣΕΕ ισχυρίζεται ότι: «Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είναι το τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του Ελληνικού Εμπορίου σε πανελλαδική κλίμακα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας στη δύναμή της 13 Ομοσπονδίες και 275 Εμπορικούς Συλλόγους και εκπροσωπώντας 300.000 εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες συμβάλλουν στο 16% του ΑΕΠ της χώρας και στο 18% της απασχόλησης».

Το καταστατικό της εντιμότητας και της αλήθειας όμως γράφει:
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ εκπροσωπεί – και αυτούς κατά πλειοψηφία μόνο – 25.000 εμπόρους, πανελλαδικά. Τόσοι είναι οι έμποροι που ψήφισαν σε όλη την Ελλάδα, στις εκλογές όλων των Εμπορικών Συλλόγων.
Για τούτο όποιος θέλει να αναποδογυρίζει και να ευνουχίζει την αλήθεια πρέπει να προσέχει.
Εμείς πλέον θα καθιερώσουμε τον όρο πλειοψηφία και την αντιστοίχησή του σε κάθε τι που λέει και γράφει η ΕΣΕΕ.

Υ.Γ. 2
Δώστε στη δημοσιότητα και τα ποσοστά καταψήφισης του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού σας στη Γενική Συνέλευση.
Έχετε αίσθηση πόσοι σας απέρριψαν μέσα σε 6 μόνο μήνες;

21-5-2010