«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

3ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στο κέντρο της Αθήνας!
3ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος στο κέντρο της Αθήνας!

Το Athens Photo Inspiration by Nestea, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για τη φωτογραφία στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Kυριακή 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με διαγωνιστικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο ως μορφή έκφρασης της έμπνευσής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση και η διάθεση για δημιουργία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους ματιά, σε διάρκεια έξι ωρών, ένα συνδυασμό τεσσάρων θεμάτων με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης.

Παράλληλα, το Σάββατο 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτήριο, Κουμπάρη 1) ένα δωρεάν workshop που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν τεχνικά μυστικά και tips σχετικά με την ψηφιακή φωτογραφία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που βρίσκεται διαθέσιμη στο www.athensphotoinspiration.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Athens Photo Inspiration θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την απονομή των βραβείων από το Nestea, χορηγό και της φετινής διοργάνωσης. Οι βραβευμένες εικόνες θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ειδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο από το Athens Photo Festival 10.

Το Athens Photo Inspiration διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του Athens Photo Festival 10.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Κλαυθμώνος (επί της οδού Σταδίου)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 6 Ιουνίου
Διάρκεια δράσης: 11:00-18:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν τη συμμετοχή τους μέσα από:
- το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που υπάρχει διαθέσιμη στο site της διοργάνωσης www.athensphotoinspiration.gr
- την κατάθεση της φόρμας συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης (Τσάμη Καρατάσου 15, Μακρυγιάννη)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.athensphotoinspiration.gr, Τ: 210 9210545, Email: contact@athensphotoinspiration.gr