«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δ. Κρεμαστινό για την έξαρση του AIDS στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με τη συνυπογραφή των βουλευτών κ.κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου-ΝΔ, Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη - ΛΑ.Ο.Σ. και Βασίλειου Μουλόπουλου-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με θέμα την έξαρση του AIDS στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει ότι από έρευνες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλων δημόσιων φορέων καταγράφεται έξαρση του AIDS στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που βιώνουν την εν λόγω ασθένεια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως ιατρικής φύσεως που αφορούν την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών αλλά και κοινωνικά καθότι ζουν το μαρτύριο του ρατσισμού και τη μελαγχολία του κοινωνικού αποκλεισμού.
Οι βουλευτές στην υπογραφόμενη επιστολή τονίζουν την αναγκαιότητα οργάνωσης συζήτησης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με την παρουσία της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, των φορέων που υλοποιούν προγράμματα για τους οροθετικούς και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω πολύ σοβαρό θέμα.