«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

«Να ξεπεραστούν άμεσα οι ελλείψεις στα προγράμματα δακοκτονίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή, ζητά να ξεπεραστούν άμεσα οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες στα προγράμματα δακοκτονίας του νομού και να ενισχυθεί η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Η καταπολέμηση των ασθενειών που πλήττουν τις καλλιέργειες και συγκεκριμένα του δάκου που πλήττει την ελιά αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Για τον σκοπό αυτό υλοποιούνται κάθε χρόνο προγράμματα δακοκτονίας από την Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Στα προγράμματα αυτά εντοπίζονται ορισμένες ελλείψεις και δυσλειτουργίες όπως η απουσία ψεκασμών στα ελαιοκτήματα που είναι ενταγμένα στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, η απουσία συγκεκριμένων κατευθύνσεων και οδηγιών σχετικά με τις φυτοπροστατευτικές ουσίες που είναι κατάλληλες για την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των δεδουλευμένων των Τομεαρχών Δακοκτονίας.
Επειδή αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει την δημόσια υγεία και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας ερωτάται η κα.Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να ξεπεραστούν εγκαίρως οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες των προγραμμάτων δακοκτονίας και να ενισχυθεί η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας που τα υλοποιεί;»