«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

Α). ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Η δραστική μείωση των επιχορηγήσεων, και η αθέτηση των υποσχέσεων του δημάρχου κ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ, προς τα αθλητικά σωματεία ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, δεν έχει σχέση με την μείωση της κρατικής επιχορήγησης του προϋπολογισμού των τακτικών εσόδων του δήμου.

Είναι επιλογή του δημάρχου και της πλειοψηφίας του δήμου.

Ο ΚΑ 00-6734 του δημοτικού προϋπολογισμού 2010 (επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων και σωματείων), που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 2009, από 23000,00 ευρώ το 2009, μειώθηκε στα 10000,00 ευρώ για το 2010. Δηλαδή είχαμε μια μείωση κατά 56,50%, πολύ κάτω από το 30% της μείωσης των τακτικών εσόδων του δημοτικού προϋπολογισμού. Και μάλιστα σε προγενέστερο, της κρατικής μείωσης, χρόνο.

Το πρόβλημα, που θα δημιουργούνταν με τους συλλόγους, το είχαμε επισημάνει κατά τη συζήτηση του δημοτικού προϋπολογισμού, και αποτέλεσε έναν από τους λόγους που τον καταψηφίσαμε.
Β). ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Φυσικά σήμερα, που το πρόβλημα μπαίνει με οξύτητα, χρήματα ο δήμος για να κατασκευάσει τα γήπεδα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ με χλοοτάπητα, δεν έχει.

Όμως ο δήμαρχος και οι πλειοψηφίες του, 8 χρόνια τώρα, θα μπορούσαν άνετα να λύσουν το πρόβλημα της κατασκευής χλοοτάπητα στα γήπεδα του δήμου μας.

Χρήματα, είτε από το κράτος , είτε από ίδιους πόρους ή δάνεια υπήρξαν, έστω και περιορισμένα.
Η πλειοψηφία του δήμου και ο δήμαρχος είχαν, όμως, άλλες επιλογές και προτεραιότητες, από έργα σε αθλητικές υποδομές.

Η λιτότητα 8 χρόνων που επέβαλαν στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, αποτελεί τεράστιο πολιτικό λάθος με σοβαρές συνέπειες στη νεολαία και τους πολίτες του δήμου μας και πρέπει ανάλογα να κριθούν.

Δεν πρέπει, επίσης, να μείνουν στο απυρόβλητο και οι κεντρικές κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με τα ελάχιστα ποσά που δίνουν στους δήμους, τους καταδικάζουν σε χρόνια απραξία και τους σπρώχνουν στην ξαναφορολόγηση των πολιτών και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ