«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η λειτουργία των Σφαγείων στην Κατούνα Αιτ/νίας

ΕΡΩΤΗΣΗ του Κ.Κ.Ε.
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Η λειτουργία των Σφαγείων στην Κατούνα Αιτ/νίας

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων στην Κατούνα Αιτ/νιας. Οι αρμόδιες αρχές οδεύουν στο κλείσιμο των σφαγείων με το πρόσχημα ότι τα σφαγεία είναι παλιά και ο εξοπλισμός δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Είναι δοκιμασμένη αυτή η συνταγή. Το ίδιο έγινε και με τα σφαγεία Αγρινίου, μόνο που αυτά εκσυγχρονίστηκαν και μετά παραδόθηκαν στο πιάτο του ιδιώτη.
Τα σφαγεία Κατούνας καλύπτουν περιοχή άγονη, ημιορεινή, με πολύ αναπτυγμένη κτηνοτροφία, ο αριθμός των ζώων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αν κλείσουν τα σφαγεία οι κτηνοτρόφοι της Κατούνας και των όμορων Δήμων θα αναγκαστούν να προβαίνουν στα ιδιωτικά σφαγεία του Αγρινίου.
Πρόκειται για πρακτική και σαφώς πολιτική που απαξιώνει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Που ξεπουλάει και κλείνει δημόσιες υπηρεσίες και ωθεί προς τον ιδιωτικό τομέα όπου το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για τους κτηνοτρόφους.
Το ΚΚΕ πιστεύει πως τα Σφαγεία πρέπει να παραμείνουν Δημόσια, να εξοπλιστούν με σύγχρονα μέσα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες απαιτήσεις και τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
• Θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων.
• Θα παρθούν μέτρα ώστε τα σφαγεία να λειτουργούν ως δημοτικά.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους