«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πράσινη ενέργεια...

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κου Παναγιώτη Κουρουμπλή συνήλθαν οι γραμματείς και εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βουλή.
Έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να μεταβούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να συναντήσουν την Υπουργό κα Τίνα Μπιρμπίλη, ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου με τίτλο «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής». Οι βουλευτές έθεσαν υπ’ όψιν της κας Υπουργού τα παρακάτω:
Πρώτον, να υπάρχει δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγεται από την πράσινη ενέργεια και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες να έχουν προτεραιότητα στις αιτήσεις που θα κατατεθούν εντός τριμήνου από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Δεύτερον, οι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει η δυνατότητα συλλογικής υποβολής αιτήσεων σε συνεταιριστική βάση ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής αγροτών στην κατανομή του πλούτου.
Τρίτον, ζήτησαν το παραγόμενο ρεύμα από την συνεταιριστική επένδυση να έχει αυξημένη τιμή σε σχέση με τις άλλες επενδύσεις.
Τέταρτον, ως αύτως οι βουλευτές ζήτησαν και επέμεναν να οριστεί ποσοστό 25% του συνολικού εθνικού ποσοστού φωτοβολταϊκών για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες.
Η κα Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να απαντήσει αύριο κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.