«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Σύσκεψη για τα κακοποιημένα παιδιά.

Η σύσταση συντονιστικής επιτροπής που στόχο έχει την προώθηση των δράσεων και των παρεμβάσεων του νομαρχιακού δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης και κακοποίησης αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
Στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της κ. Έφης Στεργίου-Λαχανά (αρμόδια αντινομάρχης για θέματα υγείας-πρόνοιας) διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις και απόψεις για επικείμενες πρωτοβουλίες και δράσεις του δικτύου όπως:
Η λειτουργία και στελέχωση από εξειδικευμένους επιστήμονες, προστατευμένων χώρων υποδοχής και χώρων βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης η μακροπρόθεσμης φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο.
Η συνεχής συνεργασία για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σε περιστατικά παιδικής παραμέλησης-κακοποίησης.
Η ενημέρωση-ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και η προσέλκυση εθελοντών μέσω της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε σχολεία και συναντήσεις με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.
Τέλος αποφασίστηκε η συνάντηση των μελών του Δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα για ενημέρωση και προώθηση των δράσεων.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ