«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα

Υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου!
«Η παιδεία αποτελεί τη δυνατότητα και το μέσο της χώρας μας να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της εποχής μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας στο Αιγάλεω και παρουσίασε την πρόταση του Κινήματος για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία για όλους.
«Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη λιγότερη χρηματοδότηση στην παιδεία» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και δεσμεύτηκε «για αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ, με ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην παιδεία από τον χρόνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και διάθεση 2% του ΑΕΠ για την έρευνα, με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία».
Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους, δίνοντας έμφαση στις προτάσεις για την αναβάθμιση της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, πάνω στο οποίο πρέπει να γίνουν βαθιές τομές: «Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του φοιτητή, της οικογένειας, της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Ποιότητα και αξιολόγηση για όλους και για όλα. Δια βίου εκπαίδευση και επανακατάρτιση.. Εκπαιδευτικές διαδικασίες για πάντα και παντού. Παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας, ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων, της προοπτικής μας ως χώρας, ως λαού».
Ειδική αναφορά έκανε στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τεχνολογικών Επαγγελματικών Ιδρυμάτων και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει άμεσα την τεράστια αδικία εις βάρος τους και μέσα από διάλογο, θα αποδώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα
«Δεν πρέπει να αφήσουμε τη νέα γενιά να εκβιάζεται, δεν θέλουμε να αφήσουμε τους νέους να αισθάνονται μοιρολατρικά. Η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η πρόνοια, η ποιότητα ζωής είναι δικαιώματα, για τα οποία οι νέοι δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές, λέγοντας ««Αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε μαζί τη χώρα, μαζί θα τα καταφέρουμε. Μην αφήσετε κάποιον να αλλάξει τον κόσμο, αλλάξτε τον εσείς» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές στις 13 Μαΐου.
ΠΑΣΟΚ Τομέας Τύπου και ΜΜΕ