«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος στη Ναύπακτο.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κρίσιμα θέματα που απασχολούν την πόλη της Ναυπάκτου, όπως τα προβλήματα σχολικής στέγης, η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης και η αποκατάσταση της χωματερής εξέτασε κατά την επίσκεψη στην πόλη, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Κατά τον Νομάρχη, ο οποίος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες, το νέο έργο κατασκευής του 6ου δημοτικού σχολείου και το οικόπεδο που θα αναγερθεί το 3ο δημοτικό, η Ναύπακτος είναι η πόλη που μαζί με το Αγρίνιο αντιμετωπίζει πρόβλημα σχολικής στέγης στο νομό, αφού χρειάζονται ακόμη εβδομήντα σχολικές αίθουσες.
«Εργαζόμαστε συστηματικά και προσπαθούμε να δώσουμε λύση σ΄ αυτό το χρόνιο πρόβλημα της πόλης» είπε ο κ. Σώκος ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει περιπτώσεις δυσλειτουργίας όπως η εμπλοκή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στην ανέγερση σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο τα πιο πάνω: «αποτελούν ένα περίεργο γαϊτανάκι του Υπουργείου Παιδείας, τα τελευταία δύο χρόνια, που σε κάποιες περιπτώσεις προχωρά και δίνει αμέσως χρήματα για την δημοπράτηση σχολικών μονάδων και σε άλλες περιπτώσεις ζητά προγραμματικές συμβάσεις της Νομαρχίας με τον ΟΣΚ κάτι που δεν ισχύει για άλλες περιοχές».
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Σώκου ήταν τα έργα αποκατάστασης της χωματερής εκεί όπου οι εργασίες προχωρούν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Με την ολοκλήρωση του έργου το Φθινόπωρο του 2009 μια περιοχή υποβαθμισμένη έως σήμερα θα μετατραπεί στη πιο προνομιούχα της πόλης και θα την αναβαθμίσει.
Σε ότι αφορά το έργο της αποχέτευσης ο κ. Σώκος ο οποίος εξέτασε από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξέφρασε την πεποίθησή του πως μετά από τις παρεμβάσεις στην επιτροπή παρακολούθησης και άλλες ενέργειές του οι εργασίες θα συνεχισθούν και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου.