«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Για την Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ 10-5-2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ 10-5-2009
Πραγματοποιήθηκε στις 10/5/2009 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ.
Θυμίζουμε ότι στο Προεδρείο της ΕΣΕΕ συνεργάζονται και μετέχουν οι παρατάξεις που υποστηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ.
Η Γενική Συνέλευση με ευθύνη τους υπονομεύτηκε και αυτόπροσανατολίστηκε.
Συγκεκριμένα:
ü Αδιαφορώντας για τα καυτά προβλήματα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων: οικονομική κρίση, αναδουλειά, ασφαλιστικό κ.λ.π. αναλώθηκαν στην προβολή της πολιτικής και συνδικαλιστικής συνεργασίας τους, τις συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς της Ν.Δ. και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην υπεράσπιση με ένταση του δανεισμού μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και των προγραμμάτων του ΚΑΕΛΕ σαν διέξοδο για το μέλλον. ü Απαξίωσαν κάθε έννοια διαδικασίας και στοιχειώδους συνδικαλιστικής δεοντολογίας, κηρύσσοντας την έναρξη των ψηφοφοριών πριν τη λήξη των ομιλιών με εγγεγραμμένους 25 ομιλητές ακόμη να πάρουν το λόγο.
ü Γελοιοποίησαν τη συνέλευση ανοίγοντας τις κατσαρόλες και τους μπουφέδες τους κατά τη διάρκεια των ομιλιών, πριν τη λήξη των εργασιών και τη διεξαγωγή των ψηφοφοριών.
Πέρα όμως από αυτά πολιτικά και συνδικαλιστικά κατέδειξαν για μια ακόμη φορά το πόσο αδίστακτοι είναι.
Δηλαδή:
ü Επαναλάβανε για 3η φορά τη φανερή ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού μετά τις 2 πρώτες που καταψηφίστηκε και αφού πριν δημιούργησαν κλίμα έντασης και εκτοξεύοντας απειλές με πρωτεργάτες τους Αρμενάκη (ΝΔ) και Ρώρο (ΣΥΝ).
ü Επί μισή ώρα αρνούνταν να θέσουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για τις αυξήσεις του Ο.Α.Ε.Ε. και αρνήθηκαν τη συζήτησή του.
Οι εκπρόσωποι ομιλητές της Α.Σ.Ε. στις τοποθετήσεις τους, ανέδειξαν τα σύγχρονα προβλήματα που απειλούν την επιβίωση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων όπως:
­ Ο έξαλλος νεοφιλελευθερισμός και η καπιταλιστική οικονομική κρίση.
­ Η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και τα λουκέτα στη αγορά.
­ Η ακρίβεια, η ανεργία, τα καρτέλ και η τραπεζική τοκογλυφία.
­ Η ασυδοσία και το προνόμια των υπεραγορών και του μεγάλου κεφαλαίου.
­ Οι εργασιακές ανατροπές, το λαστιχάρισμα των κοινωνικών κατακτήσεων, τα απελευθερωμένα ωράρια, η ληστεία του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, τα σκάνδαλα και η διαφθορά.
­ Οι αντιασφαλιστικές ανατροπές και οι φορομπηχτικές πολιτικές.
Οι ομιλητές της Α.Σ.Ε.:
­ Κατέδειξαν ότι η συνεργασία και η φανατική υποστήριξή τους στο Προεδρείο της ΕΣΕΕ των εκπροσώπων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ ξεκάθαρα στηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, δεν είναι δε συμπτωματική σύμπλευση αλλά απόρροια της κοινής τους αντίληψης και στήριξης συγκεκριμένων ευρωενωσιακών συνθηκών.
­ Καταγγείλανε την υποκρισία και τη συνενοχή του Προεδρείου της ΕΣΕΕ που σε όλα τα θέματα όχι μόνο στηρίζει απροκάλυπτα τις εχθρικές απέναντί μας πολιτικές ταυτιόμενη απόλυτα με τον ΣΕΛΠΕ – ΣΕΣΜΕ – ΣΕΒ , αλλά και μας εμπαίζει προκλητικά στήνοντας διαφημιστικά περίπτερα υπέρ της Ε.Ε. στη Βουκουρεστίου και οργανώνοντας φιέστες και γιορτές, την ίδια ώρα που συνάδελφοί μας δεν κάνουν σεφτέ.
Ολοκληρώνοντας πρέπει να στιγματιστεί και η συμπεριφορά μεγάλου αριθμού αντιπροσώπων που με τη στάση τους στηρίζουν αυτές τις δράσεις, μεθοδεύσεις και πρακτικές του Προεδρείου της ΕΣΕΕ.
Είναι ντροπή τους και πολύ μεγάλη, να προσέρχονται ασθμαίνοντας στην αίθουσα της κάλπης και στο μπουφέ χωρίς να πατήσουν καν το πόδι τους στην αίθουσα που διεξάγονταν η Συνέλευση.
Τέλος η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων τονίζει, τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας.
Διοικητικός απολογισμός:
Υπέρ: 131 Κατά: 111 Λευκά: 3 Άκυρα: 1
Οικονομικός απολογισμός:
Υπέρ: 155 Κατά: 86 Λευκά: 4 Άκυρα 1
Σε συνδυασμό με το ότι:
α) Επιτεύχθηκαν ενάντια στη γνωστή συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ και
β) Η Α.Σ.Ε. ήταν η μόνη παράταξη που δυνατά και καθολικά ζήτησε την καταψήφιση του Προεδρείου, μας δίνει δύναμη στον αγώνα ενάντια σε αυτούς που ξεπουλάνε και εμπαίζουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενου εμπόρους.

12-5-2009 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ