«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΕΝΤΟΥΚΟ:Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές - Γιάννης Ψειμάδας-Νίκη Κάπαρη!!!

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεργάζονται για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας το σχήμα «Παραμυθοσέντουκο» στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο παραστάσεις κάθε φορά , «Των αστεριών οι μύθοι» , Σάββατο 16 Μαΐου πρωί 11.00 & απόγευμα 7.30 και «Κόκκινη κλωστή δεμένη...» Σάββατο 23 Μαΐου πρωί 11.00 & απόγευμα 7.30 .
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ως δυο κύτταρα πολιτισμού της πόλης του Αγρινίου σε μια εποχή που οι σχέσεις με τα παιδιά δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ και οι άνθρωποι όλο και λιγότερο επικοινωνούν μεταξύ τους επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση αυτή για να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη του λόγου , της μουσικής και του θεάματος, ν' ακούν τον συνομιλητή τους να φτιάχνουν εικόνες απ' τις λέξεις και ν' ανακαλύπτουν τη δύναμή τους μέσα από ηχητικές ατμόσφαιρες.
Στις περιπλανήσεις αυτές οδηγός είναι η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη ,εκπαιδευτικός συντροφιά με μικρά αντικείμενα και μάσκες και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας που συνοδεύει διακριτικά με μελωδικές «πινελιές» της παραδοσιακής μας μουσικής.
Η ομάδα «Παραμυθοσέντουκο» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2002 . Έπειτα από έρευνα και μελέτη , φέρνει ξανά στο φως ιστορίες φυλαγμένες στα μπαούλα και στα ερμάρια των γιαγιάδων, ιστορίες που άνθρωποι με μεράκι συνέλεξαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου, καταγράφοντάς τες από τα στόματα αυθεντικών παραμυθάδων.
Έχει παρουσιάσει έργο της στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα , στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη καθώς και σε πολλές Δημοτικές Βιβλιοθήκες.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα : Δημοτικό Θέατρο 26410 - 21158, 46452 και
Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη 26410 - 22393, πρωινές ώρες.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Είμαι «πολλαπλά χαρούμενος»! που θα είναι αύριο Σάββατο 16, το Σάββατο 23 του Μάη, ίσως και κάποια άλλα…Σάββατα κοντά μας, ο αγαπητός μου Γιάννης Ψειμάδας, μαζί με την αγαπημένη του συνταξιδεύτρια τη Νίκη Κάπαρη! Για πάμπολλους λόγους!!!
Από πού να ξεκινήσω; και τι να πω; για τον αξιόλογο και χαμηλών τόνων Μουσικό-Ερμηνευτή και Τραγουδοποιό τον Γιάννη Ψειμάδα!
Με τον Γιάννη με συνδέει συγγενική σχέση, είναι συντοπίτης μας (Από το Παναιτώλιο) και αγαπάει τον τόπο μας περισσότερο από μένα, Ήμασταν συμμαθητές, Είμαστε φίλοι, Είμαστε συνεργάτες (μελοποίησε και παρουσίασε μια σειρά τραγουδιών με δικούς μου στίχους)!
Αγαπητή Νίκη, σκόπιμα σε «αδίκησα» στη μικρή αυτήν αναφορά, για να ’χω ένα λόγο να «επανορθώσω» σύντομα!!
Εμείς τιμάμε τους Δημιουργούς, γιατί δίνουν την Ψυχή τους στη λάμψη των Ονείρων… γιατί οι Ψυχές έχουν φως!!!

Δημήτρης Ντόκας