«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Μια μεγάλη διάκριση για το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου - Τον Νίκο Αράχωβα!!! και τους μαθητές του!

Από δεξιά: Νίκος Αράχωβας - Γιώργος Χατζηνάσιος 
Mεγάλη διάκριση για το τμήμα μπουζουκιών του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής
Μια μεγάλη διάκριση για το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου ήρθε στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που έγινε...
στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 3/2/19 και διοργανώθηκε από το περιοδικό «art & artmagazine» υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
***


***
Συγκεκριμένα 2 Βραβεία έλαβαν οι μαθητές του τμήματος μπουζουκιών, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Νίκο Αράχωβα. Στον τελικό δύο μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ατομικά στο μπουζούκι, απέσπασαν Πανελλήνια Βραβεία ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους σε όλα τα όργανα και σύνολα!!! 

Ο Ρούπας Ηλίας Β' Βραβείο, Ο Κολιώνης Βασίλης Γ' Βραβείο και ο Ζάχος Χάρης έπαινο μέσα σε ενθουσιώδες χειροκρότημα από το κοινό. 
Οι μαθητές παρουσίασαν με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα καλλιτεχνικά υψηλών απαιτήσεων το οποίο χάρισε συγκίνηση σε κοινό και κριτές. Βασίλης Κολιώνης: “Caprice in Gm”, συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου, και ενότητα από το σόλο “Διπλοπενιές”, συνθέτης Λάκης Καρνέζης, Ηλίας Ρούπας: “Preludio”,  συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου και Χάρης Ζάχος: “Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα” (Μάλιστα Κύριε/ Ο πενηντάρης/ Κοντά στα ξημερώματα /Παιχνίδια στην ακρογιαλιά) συνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας. 


Στο τέλος οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν και κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί. Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο διεθνούς φήμης solist του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας, ο γνωστός Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης, ο δημοτικός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας, ο Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Αραβίδης οι οποίοι τιμήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ενώ έκαναν και την απονομή των βραβείων. Συνοδοί της αποστολής ήταν οι φίλοι Σπύρος Κορδάτος και Νίκος Βελής οι οποίοι εμψύχωναν τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Γι΄ Αυτό Αξίζει να Υπάρχουμε… και να Δημιουργούμε!!!

Δημήτρης Ντόκας